• Grootste selectie van fietsen in Europa

    De 5 beste gravelfietsen voor beginners

    Sophia Willmes
    Sophia Willmes
    4 mrt 2024 6 min
    De 5 beste gravelfietsen voor beginners

    De beste manier om de Gravel Game te beginnen is op deze fietsen

    Een geest van avontuur, het plezier van ontdekken en er gewoon op uit trekken in de natuur: Dat is wat graveling. En dit zijn waarschijnlijk ook de redenen waarom je deze sport lang van deze sport hebt gehouden of er weer van wilt leren houden! Om je te helpen de perfecte fiets te kiezen en het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Shirin een YouTube-video samengesteld met de vijf beste gravelfietsen voor beginners in een YouTube-video. En dat doen we in deze blogpost nog eens dunnetjes over! Ook staan er twee gravelfietsen in die speciaal ontworpen zijn voor vrouwen!

    1. Cannondale Topstone 4.

    Bovenaan onze lijst staat een echte grindklassieker (de Topstone 5 was zelfs de ster van een van onze blogposts), die je een beginnersvriendelijke € 1.299 kost. Deze fiets heeft een aluminium frame met talloze bevestigingspunten, waardoor het een goede keuze is voor avontuurlijke gravelritten, vooral als je wat extra uitrusting bij je wilt hebben of zelfs als je wilt bikepacking direct wilt bikepacken. Hij is uitgerust met een soepel lopende microSHIFT Advent X 1 aandrijving, die zelfs op ruw terrein probleemloos schakelt.

    De geometrie van de Topstone 4 is relatief relaxed vergeleken met andere gravelbikes, wat ideaal is voor beginners. Maar ook al is dit model een echte held op gravel, hij kan zich ook bewijzen op asfalt. asfalt Een beetje funky en onconventioneel op asfalt, want hij is niet ontworpen voor rijden met hoge snelheden. Maar als je met dit compromis kunt leven, is de Cannondale Topstone 4 een ideale fiets om je gravelreis mee te beginnen en voor het eerst te proeven van gravel trails.

    Cannondale Topstone 4

    2. Canyon Grizl.

    Volgende tip en nog een jarenlange buycycle favoriet: De Canyon Grizl met een prijskaartje van 1.799 euro. Een behoorlijk veelzijdige fiets en een goede keuze als je jezelf wilt uitrusten voor lange gravelavonturen of op zoek bent naar een betrouwbare gravelfiets voor gemengd terrein. Het lichtgewicht aluminium frame biedt je een comfortabele, ontspannen geometrie die zorgt voor een prettige rijervaring, zelfs op ruw terrein. Met een mix van Shimano GRX 6 & 800 groepset en 45mm brede banden banden biedt de Grizl 7 ook verbeterde tractie en comfort.

    Opvallend is de grote bandenspeling van 50 mm en je kunt zelfs banden in de maat 700C gebruiken, waardoor je voor bijna elke rijsituatie een geschikte set kunt monteren. De hydraulische Shimano Tiagra hydraulische schijfremmen De hydraulische Tiagra schijfremmen bieden betrouwbare remkracht onder uiteenlopende omstandigheden. Je kunt ook spatborden en maximaal drie bidonhouders monteren, en er zit een kleine snackbox op de bovenbuis snackdoos snackbox op de bovenbuis.

    Omdat de Grizl ook uitstekend rijdt op asfalt als je overstapt op iets smallere banden, heb je met deze fiets een echte allrounder in huis alleskunner die je trouw zal dienen in de meest uiteenlopende rijsituaties en daarom perfect is voor beginners.

    Canyon Grizl

    3. Focus atlas 6.7.

    Laten we nu een buitengewone Endurance-gravel fiets met een aluminium frame en een carbon vork, uitgerust met veelzijdige bevestigingsmogelijkheden. De cockpit is voorzien van een C.I.S. kabelgeleiding die naadloos loopt vanaf het stuur naadloos van het stuur naar het balhoofd, zodat je een stuurtas kinderspel.

    De Atlas 6.7 is uitgerust met een Shimano GRX ST-RX400 10-speed aandrijving die garant staat voor responsief schakelen en je kunt ook vertrouwen op de hydraulische schijfremmen. Hij rijdt op robuuste 45 mm WTB Riddler banden, die geschikt zijn voor zowel onroad- als off-road-avonturen. Qua bandenspeling kun je banden monteren tot 47 mm voor 700c en 53 mm voor 650b, zodat je zowel op open wegen als op gravel kunt rijden. (Als deze bandenmaten voor jou niet meer zijn dan een wirwar van letters, maak je dan geen zorgen, hier leggen we ze je uit).

    Voeg daar de kant-en-klare uitrusting met spatborden, verlichting en bagagedrager aan toe en de Atlas 6.7 wordt je betrouwbare gravelpartner voor 1.899 euro!

    Focus Atlas 6.7

    4. Specialized Diverge Elite E5.

    Deze fiets is uitgerust met een SHIMANO GRX-400 groepset met 2 versnellingen en een normaal wegstuur. Je krijgt 47 mm bandenspeling en dus genoeg flexibiliteit om ruigere paden aan te pakken als dat nodig is. Daarnaast zijn er verschillende bevestigingsmogelijkheden voor bidon voor bidon, tas etc., waardoor de Diverge Elite E5 een ideale metgezel is voor outdooravonturen. Voor 1.900 euro krijg je een betrouwbare fiets die je zowel op als naast de weg goed van dienst zal zijn en ook geschikt is voor zwaardere routes. Veeleisendere routes kan worden opgewaardeerd.

    Specialized Diverge Elite E5

    5. Giant Revolt 3.

    Voor een iets forsere 2.299 euro biedt deze volgende Gravel in onze lijst je een Shimano GRX RX-400 groepset met 2 versnellingen, tubeless Giant CrossCut AT1 banden zorgen voor een veilige rit, zelfs op ruw terrein, en dankzij de flip-chip technologie kun je de wielbasis en bandenspeling individueel aanpassen. Daarnaast heeft de Giant Revolt behoorlijk indrukwekkende capaciteiten op de berg, het lichtgewicht carbon frame maakt het een super klimmer, en de D-Fuse zadelpen carbon vork en stuur helpen schokken en trillingen te absorberen tijdens snelle afdalingen. Je bent dus goed uitgerust op gravel en asfalt en met de Giant Revolt heb je een perfecte gravelfiets, op welk niveau je ook zit.

    Reuzenopstand Gevorderd 3

    Deze top 5 fietsen zijn tot nu toe allemaal unisex modellen: dit betekent dat ze door alle geslachten bereden kunnen worden, afhankelijk van de instelling van de zitpositie. We willen echter ook twee modellen introduceren die speciaal voor vrouwen zijn ontwikkeld.

    6. Liv Devote 1.

    Voor 1.699 euro krijg je een fiets die volledig is uitgerust met Shimano GRX 400 achterderailleur en Tiagra voorderailleur, biedt hij een capabele afstelling voor snelle ritten op de weg en veeleisende trails. Een bijzonder kenmerk is de lichtgewicht Advanced Grade carbon voorvork, die vakkundig trillingen absorbeert en tegelijkertijd zorgt voor een laag gewicht en responsief stuurgedrag. Het aluminium frame is iets kleiner dan de unisex modellen en is speciaal ontwikkeld voor de vrouwelijke anatomie. Dit betekent echter ook dat je normale bagagedragers en spatborden kunt gebruiken voor de verschillende bevestigingsmogelijkheden en -punten, maar dat je misschien speciale maattassen nodig hebt.

    Desondanks is deze fiets een eersteklas allrounder met een goede balans tussen prestaties, comfort en veelzijdigheid en absoluut een goede keuze voor rijders van alle niveaus.

    Liv Toewijding 1

    7. Cube Nuroad WS C:62 Pro.

    Deze fiets heeft een lichtgewicht C:62-carbon frame dat een perfecte balans biedt tussen stijfheid en comfort voor een responsief en wendbaar rijgedrag. Je kunt ook rekenen op nauwkeurig en betrouwbaar schakelen en uitstekende capaciteiten op gravel en asfalt. De verschillende montagemogelijkheden en bevestigingspunten voor bagagedragers en spatborden maken hem aanpasbaar en een fantastische keuze voor rijders die hun gravelavonturen willen beginnen.

    Cube Nuroad WS C:62 Pro

    Dit zijn onze top gravel fietsen voor beginners. Je kunt al deze modellen snel, veilig en gemakkelijk vinden op buycycle.com en tegen veel lagere prijzen. Dus kijk gerust rond op onze website, als je vragen hebt over gravel, ons team staat altijd voor je klaar, en voor alles over fietsen in het algemeen kun je het beste nog even op de blog. Voor nu wensen we je, zoals altijd: veel surfplezier, veel fietsplezier! (Of het nu op een Gravel is of niet).