• Grootste selectie van fietsen in Europa
  Mountain biking

  Welke soorten mountainbikes zijn er?

  Sophia Willmes
  Sophia Willmes
  4 mrt 2024 15 min
  Welke soorten mountainbikes zijn er?

  Alles over MTB

  Wil je de wereld buiten de gebaande paden verkennen, wil je de volgende adrenalinekick op eindeloze trails in het fietspark? Of wil je jezelf verliezen in de adembenemende natuur? Dan is een mountainbike de perfecte avontuurlijke metgezel voor jou. Voor elk doel en elke off-road biker is er een geschikt type mountainbike. Ontdek alles wat je moet weten over de wildernisheld op twee wielen in dit blogbericht:

  1. Wat is een mountainbike?

  Als je er helemaal voor wilt gaan buiten de verharde wegen, dan vind je hier de juiste fiets voor jou. racefietsen trekkingfietsen of gravelfietsen missen één ding: De vering. Het is het centrale unique selling point van een mountainbike, waardoor we met beide banden meter voor meter van de grond kunnen tillen, gemakkelijk over stokken en stenen kunnen rijden in elk terrein en zonder veel moeite bergopwaarts kunnen klimmen.

  2. Welke soorten mountainbikes zijn er?

  De hardtail

  Bij een hardtail is alleen het voorwiel voorzien van een verende voorvork. Hoe groter de veerweg hoe ruiger het terrein dat bedwongen kan worden en hoe meer je rechtop zit. Hardtails zijn meestal uitgerust met verende voorvorken met minder dan 120 mm veerweg, die kleinere obstakels kunnen overwinnen en nog steeds comfortabel zijn. Het is een beginnersvriendelijke MTB voor beginners, perfect voor fietstochten over veld- en bospaden.

  De cross-country fiets

  Crosscountryfietsen (ook wel "XC-fietsen" genoemd) zijn ontworpen voor Wielerwedstrijden op grind-, zand- of boswegen. Hun veerweg is ongeveer 100 mm, maar ze zijn ook verkrijgbaar in volledig geveerde versies. Om de snelheid te maximaliseren worden ze zo licht mogelijk gehouden, vaak door een koolstof-frame. Via 29-inch wielen wielen zorgen ook voor uitstekende roleigenschappen.

  De crossmotor

  De crossmotor is de hardtail van acrobaten en tricksters. Hij heeft een maximale veerweg van 100 mm en de verende voorvork is alleen bedoeld om bijzonder harde landingen op te vangen. De kleine wielbasissen en framematen zijn framematen die samen met de kleine wielen (24-26 inch) spectaculaire sprongen in bike parks mogelijk maken. In de meeste gevallen ontbreken de versnellingen volledig. Ze zijn totaal ongeschikt als vervoermiddel, maar daar zijn deze trick bikes ook niet voor bedoeld.

  De fatbike

  Deze MTB ontleent zijn naam aan de indrukwekkend brede en robuuste banden. Fatbikes zijn verkrijgbaar als hardtails en fulls, maar soms wordt vering helemaal achterwege gelaten omdat de dikke banden, die meestal niet eens volledig zijn opgepompt, een vergelijkbaar effect bereiken. Ze bieden ook grip op bijzonder losse ondergrond zoals sneeuw, modder of zand. Ze zijn nogal traag, maar je kunt er toch goed mee uit de voeten.

  ​​

  De Volledig

  Als verzamelnaam staat het voor "full suspension", oftewel alle MTB's die zowel voor als achter vering hebben. Vaak is een hydraulische zadelpen ook zadelpen waarmee je het zadel met één druk op de knop omhoog kunt zetten, afhankelijk van het terrein. Afhankelijk van de eisen wordt de grip vergroot door grotere noppen op de banden. Mullet bikes die zijn ontworpen voor downhill rijden hebben grotere wielen aan de voorkant dan aan de achterkant, waardoor je de best mogelijke tractie kunt combineren met wendbaarheid.

  De Alle bergen- of trailfiets

  De all-mountain of trailfiets is (verrassend genoeg) de alleskunner onder de MTB's. Elk terrein kan ermee worden beklommen, zelfs bergop dankzij de vergrendelbare veringselementen. De veerweg voor varieert van 110-140 mm en hoewel deze MTB's ook als hardtails verkrijgbaar zijn, zijn ze meestal volledig geveerd. Als allrounder is hij ideaal voor weekendtochten en veelzijdige tochten.

  De endurofiets

  Met een veerweg van 140-180 mm rollen enduro fietsen over ruw grind en zijn ze klaar voor diepe drops en lange sprongen. Dankzij de lange framegeometrie met een vlakke stuurhoek zit de rijder rechtop en kan hij zelfstandig bergop trappen, terwijl ook ruige afdalingen geen probleem zijn. Met een forse 13 kg is hij echter niet geschikt voor zwakke kuiten of voor lange afstanden op vlak terrein. De Enduro is de allrounder voor de dapperen.

  De freeride fiets

  De freeride fiets biedt een veerweg van 160-200 mm. Dit betekent dat lange sprongen, metersdiepe drops en rollen over grote stenen kunnen worden opgevangen. Voor deze enorme belastingen worden zeer stabiele onderdelen gebruikt. Je rijdt vooral op zeer veeleisend terrein, daarom is de freeride fiets meer de moeite waard voor ervaren rijders. Bergop rijden is leuk met weinig modellen, maar bergaf des te meer.

  De downhill fiets

  Moeilijk te geloven, maar de Freeride ziet er behoorlijk flets uit naast de downhillfiets. Er is een volle 180-250 mm mee mogelijk en de zeer vlakke stuurhoek en het verlaagde zadel schuiven het zwaartepunt van het lichaam zo ver mogelijk naar achteren. Het zware frame en de stabiliserende dubbel-brug verende voorvork wegen veel, waardoor bergop rijden nauwelijks mogelijk is. Alles is ontworpen om ruwe hellingen met hoge snelheden aan te kunnen.

  3. Welke mountainbike is de juiste voor mij?

  De hardtail is wat budgetvriendelijker en vergt minder onderhoud. Daarmee heb je een trouwe metgezel voor de lange tochten over licht oneffen terrein, het topavontuur en de snelle afdaling daarna.

  Als je meer adrenaline zoekt, naar het fietspark durft en van wat ruiger houdt, dan moet je voor de Fully gaan. Die is duurder, maar maak je geen zorgen, je hebt vaak meer veerweg dan je eigenlijk nodig hebt - en betaalt dus ook voor de stabielere onderdelen. Je kunt dus geld besparen zonder een schuldig geweten.

  Uiteindelijk zijn alle gepresenteerde modellen mountainbikes die vooral gebouwd zijn om gemakkelijk te rijden. Het komt zelden voor dat je een echt slechte aankoop doet, zolang je de fiets gebruikt en er plezier aan beleeft.

  4. Waar kan ik mijn volgende mountainbike vinden?

  Op buycycle. Het is duidelijk. Veilig, ongecompliceerd, met gratis verzending en retourbeleid. Kijk eens rond op onze website We hebben zeker een fiets die aan al je wensen voldoet. Als je advies nodig hebt of nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met het buycycle team team contact opnemen. Tot die tijd wensen we je: veel plezier met browsen, veel fietsplezier!

  Welke soorten mountainbikes zijn er? | buycycle

  Wil je de wereld buiten het asfalt verkennen? Word je verleid door de volgende adrenalinekick op eindeloze paden in het fietspark? Of de adembenemende natuur in de regionale bossen? In elk geval is een MTB de perfecte metgezel voor jou. Hij brengt je naar de spannendste plekken en ondersteunt je op je ontdekkingstocht. Voor elk doel wordt het juiste type mountainbike geproduceerd. Hier kun je alles te weten komen over de verschillende types en de vragen erover:

  Wat is een mountainbike? Wat is het verschil met een trekkingfiets?

  In principe zijn er verschillende fietsen voor verschillende doeleinden. Met een racefiets zijn lange afstanden over vlak terrein geen probleem. Racefietsen zijn fietsen met dunne banden en een sportieve geometrie. Deze fietsen zijn gemaakt voor snel rijden op de weg en niet voor off-road avonturen. Als je off-road wilt gaan en meer wilt verkennen, moet je een all-road of off-road fiets kiezen. Er wordt speciaal onderscheid gemaakt tussen trekkingfietsen, gravelfietsen en mountainbikes. Trekkingfietsen hebben brede banden die ook op weilanden en grind voor stabiliteit zorgen. Ze hebben echter nauwelijks vering - en zijn dus niet geschikt om over smalle paden te rijden. Grindfietsen doen sterk denken aan een racefiets, maar dan met veel bredere banden. Met de banden kun je langs de weg rijden. Grindfietsen hebben echter ook geen (of slechts minimale) vering. Wil je sneller rijden, dan kun je beter kiezen voor een mountainbike. Door de eigen fysieke kracht van je mountainbike kun je bergen off-road beklimmen en zonder problemen rotsen en stenen bedwingen. Je kunt met beide banden meters van de grond opstijgen. Mountainbiken is een welkome afwisseling van de drukte van alledag. Een ontspannen tocht na het werk over landweggetjes, vele hoogtemeters op een Alpenoversteek of rijtechniek en actie op de trails - alles heeft zijn aantrekkingskracht. Je project wordt vooral leuk met de juiste ondersteuning. Verschillende eisen aan een mountainbike vereisen verschillende soorten constructies. Voor elk gebruiksgebied is er een geschikt model.

  Of het nu gaat om all-mountain, cross-country of enduro, het bijzondere is de vering. Een afdaling over grind vereist meer veerweg dan een tocht over nabije bospaden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen mountainbiketypes met eenvoudige vering op het voorwiel, of volledige vering, d.w.z. een extra veringselement achteraan. Ook de geometrie van het frame is bepalend. Die verandert de zithouding. Voor steile afdalingen is het bijvoorbeeld geschikt om het zwaartepunt van het lichaam te verplaatsen over de achterste driehoek van de mountainbike. De vorm van het MTB-frame helpt daarbij. Ook de wielmaat of de montage van de fietsonderdelen beïnvloeden de zitpositie.

  Welke soorten mountainbikes zijn er?

  Hier bekijken we de verschillende soorten mountainbikes en hun kenmerken.

  De Hardtail

  Hardtail is de term voor een fiets met een voorwiel met vering. Hij heeft geen achterschokdemper. De verende voorvork kan bij de meeste modellen worden geblokkeerd. De veerweg van de vork kan sterk variëren. De meeste fabrikanten gebruiken bij hardtails verende vorken met minder dan 120 mm veerweg. Over kleinere kuilen en wortels kan worden gerold. Hoe groter de veerweg van de voorvork, hoe rechter de zitpositie van de rijder wordt. Om ook bij bergop rijden comfortabel te kunnen zitten, wordt een grotere veerweg afgeraden. De meest voorkomende framematerialen zijn carbon of aluminium. Met carbon frames kunnen MTB's een bijzonder laag totaalgewicht bereiken. Dit wordt weerspiegeld in de meestal hogere prijs. Een val kan leiden tot scheuren in de carbonvezels. Maar voordat het frame uiteindelijk breekt, kan het veel verdragen. Aluminium frames zijn beproefd en robuust. Zwaarder, maar goedkoper. Het frame kan buigen bij een val, maar breekt meestal niet.

  Hardtails kunnen worden gekocht met wielen in verschillende maten. Velgen met een diameter van 27,5" of 29" zijn gebruikelijk. Terwijl de 27,5" wielmaat bijzonder wendbaar rijden mogelijk maakt, worden 29" wielen beschouwd als soepeler. Ze compenseren beter trillingen veroorzaakt door hobbels. In de praktijk is de wendbaarheid van 27,5" banden minimaal beter. 29" bieden aanzienlijk betere roleigenschappen, evenals een langer grondcontact. Dit leidt tot meer tractie. Praktische accessoires zoals bagagedragers worden meestal achterwege gelaten om gewicht te besparen. Het kan echter nog steeds achteraf worden gemonteerd. De hardtail is vooral populair voor fietstochten over veld- en bospaden. Het lage gewicht maakt het ook gemakkelijk om bergop te rijden. Langere tochten kun je zonder problemen aan dankzij de comfortabele zithouding. Toch wordt de hardtail als sportuitrusting vaak onderschat. Door het ontbreken van een schokdemper wordt hij slechts geschikt geacht voor beperkt off-road gebruik. Hij rolt niet zo soepel over grotere obstakels als een fully. Dit betekent dat er meer aandacht moet worden besteed aan de rijtechniek. Voor beginners die geïnteresseerd zijn in het rijden op onverharde wegen is hij ideaal om de techniek te leren. Technisch rijden maakt ook uitdagende trails mogelijk met de hardtail. Hij is minder onderhoudsintensief dan de Fully omdat hij minder veringselementen bevat.

  De langlauffiets

  Cross-country fietsen worden ook wel XC-fietsen genoemd. Hun verende voorvork biedt meestal een veerweg van ongeveer 100 mm. Er zijn ook varianten met volledige vering, d.w.z. een extra schokdemper. Het totale gewicht moet zo laag mogelijk worden gehouden. Vaak worden frames van carbon gebruikt. In de regel heeft de XC-fiets een totaalgewicht van ongeveer 10 kg. De zitpositie is licht naar voren gebogen. De crossfiets maakt het mogelijk om alles uit een rit te halen wat erin zit. Hiervoor worden gewoonlijk 29-inch wielen gebruikt, die snelheid combineren met uitstekende roleigenschappen. Deze mountainbike is vooral populair voor off-road wedstrijden, zoals cross-country wedstrijden. De ondergrond mag niet te ruw zijn; op gravel, veld- en bospaden is de XC-fiets onovertroffen efficiënt. Deze MTB is ook ontworpen voor lange beklimmingen en afdalingen. De vrij lage vering is ideaal voor lange tochten. De XC fiets is niet ontworpen voor het fietspark of stenige paden.

  De crossmotor

  De crossmotor is een ongebruikelijke hardtail. Hij heeft een maximale veerweg van 100 mm, de verende voorvork is zwaar opgepompt. Hij is alleen bedoeld om bijzonder harde landingen op te vangen. Dirtbikes hebben meestal een kleinere wielbasis dan andere mountainbikes. De framemaat is met opzet kleiner. Het materiaal voor het frame is meestal aluminium of staal. Dit maakt de fietsen zeer robuust. Opvallend zijn de kleine wielen. Er worden 24" of 26" gebruikt, ongeacht de grootte van de rijder. Dit bepaalt in hoge mate de zitpositie. De crossmotor doet het zonder veel techniek. Het schakelen is ongebruikelijk. Behalve een verende voorvork is er ook een terugtraprem. Met slechts één achtertandwiel en één voorste kettingblad wordt altijd in dezelfde versnelling gereden. Fietsen met één versnelling worden "singlespeed" of "fixie" genoemd. De twee versies van de single-speed fiets zijn te onderscheiden aan de hand van de wielnaaf. Bij de fixie is de naaf onbeweeglijk, zodat elke draai aan het wiel de pedalen beweegt. Het gebruiksbereik van de crossmotor is ook ongebruikelijk. Of het nu in pretparken is, zoals dirt- of skateparken, op pomptracks of in de stad. Deze MTB is uitstekend geschikt voor spectaculaire trucs en sprongen. Hij is ontworpen voor acrobatiek en is slechts voorwaardelijk geschikt als vervoermiddel.

  Overigens: De BMX-fiets lijkt in veel opzichten op de crossmotor. Hij heeft echter geen vering en is geen mountainbike. Normaal gesproken zijn BMX-fietsen nog wat kleiner, wendbaarder en zeer robuust. De BMX is vooral interessant voor beginners die trucjes willen proberen. De prijs is meestal lager dan die van dirt bikes.

  De Fatbike

  De fatbike is verkrijgbaar als hardtail en met volledige vering. In sommige gevallen worden verende elementen geheel achterwege gelaten, omdat de banden voor een soortgelijk effect zorgen. Hij valt op door zijn bijzonder robuuste en brede banden. Bovendien zijn ze niet volledig opgepompt. Het lichaamsgewicht van de rijder wordt verdeeld over het bredere contactoppervlak op de grond. Dit zorgt voor grip op bijzonder losse ondergrond zoals sneeuw, modder of zand. Door de banden beweegt de MTB nogal traag. Toch kun je met de fatbike ook op asfalt goed uit de voeten.

  De Volledig

  Fully staat voor "full suspension", of vertaald "volledig geveerd". Deze mountainbikes hebben zowel een voorwiel met vering als een achterschokbreker. De slag van de verende voorvork varieert sterk, afhankelijk van het type mountainbike. Vaak wordt een hydraulische zadelpen gemonteerd. Deze zorgt ervoor dat het zadel met een druk op de knop omhoog kan. Afhankelijk van het terrein kan de zitpositie worden aangepast. Ook de stuurhoek, ook wel balhoofdhoek genoemd, is belangrijk voor de zithouding. Hoe steiler je bergafwaarts rijdt, hoe vlakker de stuurhoek moet zijn. Dit maakt het ook gemakkelijker om over obstakels te rollen. Hoe meer veerweg, hoe zwaarder het totale gewicht van de mountainbike door robuuste onderdelen en stabiele frames. Als framemateriaal voor de Fully wordt zowel carbon als aluminium gebruikt. De banden nemen naar behoefte toe in grip door grote nokken en dus ook in gewicht. Fullys die ontworpen zijn voor downhill rijden worden soms gebouwd met wielen van verschillende afmetingen. Zogenaamde mullet of hybride fietsen hebben 29 inch wielen aan de voorkant, terwijl het achterwiel 27,5" meet. Dit maakt de stuur- en zithoeken nog vlakker. Bovendien is het idee achter deze ontwerpen om de best mogelijke tractie te combineren met wendbaarheid. In de praktijk is dat ook merkbaar, hoewel het gevoel bergop verslechtert door de veranderde geometrie. Qua prijs zijn fullys meestal hoger dan hardtails vanwege de onderdelen. Fully is daarom een verzamelnaam voor andere typen mountainbikes die full suspension hebben. De meest voorkomende types worden hieronder uitgelegd.

  De all mountain bike of trail bike

  Zoals de naam al aangeeft is de all-mountain een fiets die op zoveel mogelijk verschillende manieren gebruikt kan worden. Trailfiets is een vaak gebruikt synoniem. Zowel bergop als bergaf kan met deze fietsen elk terrein worden beklommen. De all-mountain fiets is ook verkrijgbaar met eenvoudige vering. Hij wordt vooral verkocht met volledige vering. De veerweg voor varieert gewoonlijk tussen 110-140 mm. Lichtgewicht constructie, aluminium en carbon zijn gangbare framematerialen. Je vindt hem vooral met 29-inch wielen. Door de meestal verende elementen is bergop rijden mogelijk, ook al zijn er snellere alternatieven op MTB's. Downhill is de all mountain bike ontworpen voor lichte steenslag en kleine sprongen en drops. Als allrounder is hij ideaal voor een weekendje naar het bikepark, het doorkruisen van de Alpen in de zomer of een actieve vakantie in het fietsmekka naar keuze. Voor de landschappen binnen Duitsland is de veerweg in de meeste gevallen voldoende om gedempt over obstakels te kunnen rollen.

  De Enduro Fiets

  Tussen all-mountain bikes en freeriders staan de enduro's. Met een veerweg van 140-180 mm rollen ze over ruw grind. Diepere drops en verdere sprongen dan bij de all-mountain fiets gebruikelijk zijn, worden gecompenseerd. Je gaat voor een lange framegeometrie met een vlakke stuurhoek. Het resultaat is een rechte zithouding. De berg kan dus zelfstandig omhoog getrapt worden, terwijl ook ruige afdalingen geen probleem zijn. Vanwege het in verhouding hogere gewicht van ongeveer 13 kg zijn veel Enduro-rijders echter geneigd om een pendeldienst of de gondel naar de door hen gekozen trailstart te gebruiken. De Enduro is de allrounder voor felle karakters. Zo je wilt, de grote broer van de all mountain bike. Als je echter lange afstanden wilt afleggen op vlak terrein, moet je grijpen naar een mountainbike met een stijver frame. De volgende modellen zijn ook ontworpen voor alpien terrein.

  De Freeride fiets

  De freeride fiets biedt een veerweg van 160-200 mm. Dit betekent dat zeer lange sprongen, metersdiepe drops en rollen over grote rotsen kunnen worden opgevangen. Er worden zeer stabiele onderdelen gebruikt om de enorme belastingen van een freeride-avontuur aan te kunnen. De Freerider wordt vooral gebruikt in bike parken of op zeer ruige trails. Bergop rijden is leuk met heel weinig modellen. Daarentegen kunnen steile afdalingen des te beter worden overwonnen. Omdat dit terrein technisch zeer veeleisend is, is de freeride fiets meer de moeite waard voor wedstrijdsporters, wielerprofessionals en amateurs met jarenlange ervaring. Zelden brengen excursies je naar terrein dat een dergelijke veerweg vereist.

  De downhill fiets

  De freeride fiets kan nog overtroffen worden qua veerweg. Een volle 180-250 mm is mogelijk bij downhill fietsen. Een zeer vlakke stuurhoek en een verlaagd zadel zorgen ervoor dat het zwaartepunt van de rijder zo ver mogelijk naar achteren wordt verplaatst. Downhill fietsen worden ook zwaar belast. Het hoge draagvermogen van het frame gaat gepaard met veel gewicht. De verende voorvork heeft een dubbele brug. Ook dit zorgt voor stabiliteit. Bergop rijden is nauwelijks mogelijk op een downhillfiets. Alles is ontworpen om met hoge snelheid ruwe hellingen te bedwingen en diepe afdalingen te compenseren. Professionele atleten gebruiken dit type mountainbike daarom voor downhill wedstrijden.

  De e-mountainbike

  Verschillende soorten mountainbikes zijn nu verkrijgbaar met een elektromotor. Dit komt vooral bergop goed van pas. E-mountainbikes zijn een uitstekende ondersteuning om unieke bergtoppen en uitzichtpunten te bereiken die op eigen kracht grote inspanning zouden vergen. E-fietsen zijn bijzonder populair. De wandeling naar de gondel of de pendeldienst kan worden uitgespaard door hulp van de motor bergop. Normale fullys zijn vaak te zwaar om meerdere keren op eigen kracht het hoge beginpunt van een trail te bereiken. De e-fully maakt een groter aantal afdalingen mogelijk. Door het meestal zeer hoge totaalgewicht heeft hij een prettige grip op de grond, wat het rijplezier bergafwaarts vergroot. Als de accu van de e-motor leeg is, wordt het door het hoge gewicht vervelend om bergop te rijden. Het plezier is beperkt - tot de volgende acculading.

  Welke mountainbike is geschikt voor mij?

  Wil je lange tochten maken over licht oneffen terrein of in je eentje de top van de berg bereiken? Moet de weg naar beneden bovendien leuk zijn en over wortelachtige paden leiden? Dan is de minder dure en minder onderhoudsintensieve hardtail wellicht de perfecte keuze voor jou. Ben je in de stemming voor adrenaline, hobbelige afdalingen en full-on fun in het fietspark? Kijk dan eens naar de fullys van je favoriete fabrikanten. Die bieden vaak meer veerweg en stabielere onderdelen dan je ooit zult gebruiken. Je kunt hier geld besparen zonder in te boeten aan rijplezier. Uiteindelijk zijn alle hier gepresenteerde modellen mountainbikes die in de eerste plaats gebouwd zijn om op te rijden. Het komt zelden voor dat je een echt slechte aankoop doet, zolang je de fiets gebruikt en er plezier aan beleeft.

  Waar kan ik mijn volgende mountainbike vinden?

  In principe zijn er 2 manieren om een mountainbike te kopen:

  • Offline / in de winkel: De klassieke variant, waarbij je naar de fietsenwinkel gaat, fietsen test en er aan het eind een mee naar huis neemt. Het grote voordeel is dat je de fietsen kunt testen en uitproberen. Met een beetje geluk heb je ook een deskundige adviseur die je helpt de juiste keuze te maken. Het nadeel - je bent altijd beperkt tot de selectie in de winkel en ziet dus maar een fractie van de mountainbikemodellen. Bovendien betaal je meestal een dealermarge op de fietsen uit de winkel.
  • Online: Deze optie wordt steeds populairder voor het kopen van een fiets. Je kiest online de juiste fiets en koopt hem. De fiets wordt dan handig bij je thuis afgeleverd en als hij je niet bevalt, kun je hem binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen. Het grote voordeel - je kunt online kiezen uit alle modellen van elke fabrikant en profiteren van de ervaringen van andere kopers. Het nadeel - je kunt niet fysiek op de fiets zitten voordat je hem koopt.

  Offline of online - de fietsenmarkt is booming en veel modellen zijn niet op voorraad. Bovendien reageren fabrikanten op de hausse met gestaag stijgende prijzen. Daarom wordt de markt voor tweedehands mountainbikes steeds aantrekkelijker. Maar platforms als Ebay Kleinanzeigen en Co. bieden weinig zekerheid bij het kopen van een hoogwaardige mountainbike. Het team van Buycycle heeft deze onzekerheden weggenomen en een platform opgericht voor gebruikte premium fietsen, waar zowel het verkopen als het kopen veilig en gemakkelijk werkt. Je profiteert van een Europees verzend- en retourbeleid. Je profiteert ook van een veilige betaling. Deze kan ook in termijnen worden betaald - financiering is dus mogelijk.

  Als je vragen hebt over buycycle of je nieuwe mountainbike in het algemeen, helpt het buycycle team je graag!