• Grootste selectie van fietsen in Europa

  Cube Agree C:62 Race Review

  Sophia Willmes
  Sophia Willmes
  4 mrt 2024 3 min
  Cube Agree C:62 Race Review

  De ultieme aero endurance fiets

  Als je houdt van de wind in je gezicht en niet snel genoeg over eindeloze asfaltpaden kunt jagen, dan zul je je geluk vinden in deze blogpost. We presenteren een fiets die misschien wel de snelste langeafstandsfiets op de markt is: de Cube Agree C:62 Race.

  1. Geometrie.

  Als je kijkt naar het frame is er qua geometrie en materiaal niet veel veranderd ten opzichte van het model van vorig jaar. Cube heeft opnieuw zijn hoogwaardige, stabiele en lichtgewicht C62 koolstofmateriaal staat voor een carbongehalte van 62%. Alles bij elkaar weegt het complete wiel in maat 58 8,2 kg, wat een goed gewicht is gezien de gebruikte wielen.

  Omdat dit een endurance Door de geometrie van de Cube Agree zit de rijder meer rechtop, wat meer comfort biedt en de rug minder belast dan een pure racefiets. Dit maakt hem perfect voor langere ritten. Met een stack van 590,8 mm en een reach van 394,3 mm is de geometrie echter iets sportiever in vergelijking met populaire endurance fietsen zoals de Canyon Endurace of de Trek Domane.

  2. Frames en onderdelen.

  Het chassis laat deze fiets echt schitteren en hier zijn veel veranderingen aangebracht. Voor het 2022 model heeft Cube het chassis volledig aerodynamisch geoptimaliseerd, waarbij inspiratie is geput uit de high-end aero racers zoals de Cube Litening geïnspireerd op zijn high-end aero racers. Het buisprofiel is volledig geoptimaliseerd en de zadelpen is vervangen door een meer aerodynamische carbon zadelpen, die ook geïntegreerde zadelpenklemmen heeft. Omdat de zadelpen van carbon is, zal deze ook wat lichte trillingen absorberen, waardoor de rit comfortabeler wordt. Als het op aerodynamica aankomt, telt elke millimeter en elk stukje materiaal, inclusief de kabels! De Agree Race heeft een volledig interne kabelgeleiding, wat betekent dat de lijnen en kabels door het carbon stuur en onder de stuurpen worden geleid en verdwijnen in de balhoofdbuis!

  De kers op de taart van deze fiets is de groepset. De Cube Agree Race is uitgerust met de nieuwste en verbeterde elektronische Shimano Ultegra Di2 groepset. Met de nieuwe groepset krijg je nu 12 versnellingen in plaats van 11, sneller en nauwkeuriger schakelen, een semi-draadloos systeem dat zorgt voor een strakke look in de doos en verbeterde aerodynamica. Bij de schijfremversie zijn de remprestaties verbeterd, het gewicht verlaagd en de remhendels ergonomisch verbeterd, met een langere motorkap en uitgesproken schakelknoppen voor een betere schakelervaring. Met 50x34 op het crankstel en een 11-34 cassette kun je met deze set-up comfortabel veel bergpassen aan. Als je wilt afstappen van mechanisch schakelen of wilt upgraden, kun je niet verkeerd gaan met deze groepset!

  Wat betreft de wielen en banden wordt de Cube Agree Race geleverd met Fulcrum Racing 400 aluminium tubeless wielen. Met 1710 gram zijn ze niet de lichtste en ook niet de meest aerodynamische, maar voor de prijs van de fiets voldoen ze prima. Ze zijn uitgerust met Conti Grand Sport Race banden in 28 mm breedte, wat ook de maximale bandenspeling is voor deze fiets. Deze bredere band biedt meer comfort op ruwere wegen.

  Last but not least Cube bevestigingspunten aan de onderkant van de bovenbuis voor een klein opbergdoosje dat bij de fiets wordt geleverd. Een leuke voorziening om snacks of een reserve binnenband in op te bergen of een reserve binnenband. Je krijgt er ook een Garmin-houder.

  3. Prijs.

  Nu naar het belangrijkste: hoeveel kost deze fiets? Welnu, de Cube Agree C62 Race kost EUR 3499. Dat is een geweldige prijs als je bedenkt dat je een volledig carbon frame, carbon zadelpen en stuur krijgt, en de complete semi-draadloze Shimano Ultra groepset!

  4. Aanbeveling.

  Nu de vraag of dit een fiets voor jou is. Nou, als je iemand bent die op zoek is naar een comfortabele langeafstandsfiets, maar ook een beetje racy en sneller wil rijden, dan zeker. Het is een zeer goed afgeronde fiets en een geweldige set-up voor ambitieuze hobbyrijders. Qua prijs is het een absoluut koopje. We raden echter aan om de wielset op een gegeven moment te upgraden naar iets lichters om een veelzijdigere fiets te hebben. Al met al een geweldige fiets die je zeker zal laten racen op het asfalt!

  Als je precies deze speeder wilt kopen, kun je hem vinden op de buycycle website. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het buycycle team maar tot die tijd wensen we je veel plezier met rondkijken en fietsen!