• Grootste selectie van fietsen in Europa
    Editorial

    20 Fietsgadgets voor 2023

    Sophia Willmes
    Sophia Willmes
    4 mrt 2024 6 min
    20 Fietsgadgets voor 2023

    De buycycle gadgetgids

    2023 is aangebroken! We hebben voornemens, we willen hoger, sneller, verder. Maar op buycycle zeggen we ook graag: Nieuw jaar, nieuw plezier! Om dit plezier met je te delen, hebben we een lijst samengesteld van fietsaccessoires die net zo veelzijdig zijn als we hopen dat het nieuwe jaar zal zijn. Van praktisch tot mooi of gewoon grappig, het is er allemaal. We hopen dat het nieuwe jaar een heel bijzonder jaar wordt op de fiets.

    1. Voor de op-nummer-zeker-gangers.

    Als je van je fiets houdt... maak je je ook zorgen over de veiligheid ervan, hij was tenslotte duur en het is je trouwe metgezel en in de steden worden fietsen gestolen zoals alles en zo'n mooie dan en... Maak je geen zorgen. Een veilige oplossing om dieven van allerlei pluimage verlangend naar je fiets te laten kijken, omdat stelen vrijwel onmogelijk is, is het Kryptonietslot Fahgettaboudit uit de New York serie. Het is een van de meest veilige en bestendige fietssloten op de markt. 18 mm gehard speciaal staal is zelfs met een boutensnijder niet te kraken.

    Als je nog meer veiligheid wilt, kun je ook een Abus alarmsysteem op het frame installeren: Dit systeem wordt geactiveerd door een druk op een knop en uitgeschakeld met een sleutel. Het krijst bij de kleinste beweging van de fiets met 100db - het volume van een kettingzaag.

    2. Voor toerders en knutselaars.

    Lange, lange fietstochten door de natuur - wat kijken we ernaar uit. Maar hoe verder je van huis bent, hoe beter je voorbereid wilt zijn op eventuele incidenten. Als je letterlijk zonder stoom komt te zitten, is de mini handpomp van BBB Cycling je held: Klein, handig, chique en extreem krachtig. Als je liever trapt in plaats van pompt en wat meer ruimte wilt in je rugzak kun je kiezen voor de comfortabele versie van de batterij luchtcompressor die je band in een handomdraai weer gebruiksklaar maakt. Deze variant is echter meer geschikt voor bikepacking - de band weegt immers bijna een halve kilo.

    Dankzij de BeeMyBox kun je ook gaan fietsen met een meer minimalistische bepakking. Het is een kluisje op de fiets, perfect voor sleutels, mobiele telefoon, portemonnee. Of ook voor de ReHook, een ingenieuze multitool die je bijna al het gereedschap geeft dat je nodig hebt, van spaaksleutels tot bandenlichter voor je fiets in één handvat. Als je je handen wilt beschermen tijdens het repareren en fietsen, dan is Roeckl de juiste keuze. De beroemde handschoenenfabrikant heeft nu ook fietshandschoenen in het assortiment die bijna uitsluitend zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

    3. Voor estheten.

    De fiets is altijd al een designobject geweest. Degenen die deze visuele aspecten van hun tweewieler waarderen, zullen dol zijn op de Oi fietsbellen. Minimalistisch, strak en ze maken ook nog eens een prachtig geluid.

    Het jonge Nederlandse bedrijf Stasdock gaat helemaal los en viert de fiets als interieurobject. Deze muurbeugels voor je fiets en accessoires zijn niet alleen ongelooflijk praktisch en ruimtebesparend, ze zien er ook onovertroffen uit en geven je fiets de presentatie die hij verdient.

    4. Voor feestgangers op de fiets.

    Fietsen naar de club. Nebulite maakt dit niet alleen mogelijk, maar ook cool. De unieke tassen en rugzakken van het Berlijnse label gloeien op in alle kleuren dankzij LED-draden die je kunt bedienen via een app. Ze zijn waterdicht voor de trip naar het feest en met de sound-to-light technologie sprankelt je tas op de maat van de muziek. Een blikvanger waar je ook fietst - of danst.

    5. Voor zomerzielen.

    De warme dagen lijken nog ver weg, maar we maken je er alvast klaar voor met deze zonnige accessoires. Met het surfplankhouder van MovedByBike kun je je favoriete zomerhobby's combineren: Fiets naar het strand en neem je surfplank mee, klaar om op de golven te slaan. Voor wie daarna honger krijgt en wel wat extra brandstof kan gebruiken: De Knister-Grill past aan de voorkant van het stuur waarmee je kunt barbecueën tot aan het fietspad. De wijn voor de strandpicknick kan vervolgens worden ingeschonken in de Baiki multifunctionele rubber (waaraan je ook je mobiele telefoon, waterfles, gereedschap - en zo'n beetje alles - kunt bevestigen) en je kunt op weg naar je zomeravontuur!

    6. Voor die extra schone uitstraling.

    Hoe graag we ook genieten van onze MTB in de modder of met de racefiets racefiets door plassen - sommigen van ons willen ook dat de fiets na de tocht weer glimt en glanst. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het regelmatig schoonmaken van de fiets niet alleen goed is voor onze ogen, maar ook voor de fiets zelf. Als je er meteen 100% voor wilt gaan, koop dan een mobiele Kärcher met vol vermogen - hij is ook geschikt voor in huis en op het erf! Milieuvriendelijk poetsen met de "Care Your Bike"schoonmaaksets van Bio-Chem, een jong bedrijf dat biologisch afbreekbare en duurzame stoffen gebruikt voor zijn schoonmaakmiddelen en geen dierproeven gebruikt.

    En om de flat schoon te houden als je je fiets naar binnen brengt, biedt Velosock het volgende aan Velosock fietshoezen die het vuil van je vloer houden.

    7. Voor stedelijke nachtbrakers.

    In de stadsjungle het is maar al te gemakkelijk om te verdwalen in de stadsjungle, maar het kan ook snel gevaarlijk worden, vooral voor fietsers. Er zijn twee geweldige innovaties voor meer zichtbaarheid op de fiets: De ene is de radarachterlicht van Garmin. Met 5 lumen licht maakt het je niet alleen zichtbaar van een afstand, maar waarschuwt het je ook voor voertuigen die van achteren naderen met visuele en akoestische signalen. Het is ook geschikt voor smartphones en de batterij gaat negen uur mee. Een even opwindende oplossing zijn Laser-Lane-padverlichting. Deze achterlichten vestigen niet alleen de aandacht op je, maar markeren ook de exacte rijbaan van je fiets met twee laserlichtstralen - zodat niemand je te dicht passeert.

    Een must overdag en 's nachts is en blijft de helm hövding overtuigt met een stijlvol en veilig product, de airbag helm. Deze speciale helm wordt als een kraag om de nek gedragen en de vele geïntegreerde sensoren activeren de geïntegreerde airbag bij een schok of stoot en bieden zo de ideale bescherming voor je hoofd en nek. Net zo veilig en nog ruimtebesparender is de opvouwbare helm van Closca is net zo veilig en nog ruimtebesparender. Hij is slank verpakt maar nog steeds veilig om door asfalt ravijnen te cruisen.

    De buycycle-team wenst jullie allemaal een prachtig nieuw jaar, vol fietstochten en plezier op twee wielen. En als je op zoek bent naar een nieuwe fiets voor bij al je gadgets en accessoires, dan ben je bij ons zoals altijd in goede handen - neem gewoon een kijkje op onze website zoals altijd wensen we je veel plezier bij het browsen en bij het fietsen!