• Grootste selectie van fietsen in Europa
  Editorial

  Een fiets kopen in de Cube factory outlet?

  Sophia Willmes
  Sophia Willmes
  4 mrt 2024 12 min
  Een fiets kopen in de Cube factory outlet?

  Cube Koop fietsen tegen een gereduceerde prijs in de fabrieksverkoop

  Cube is een van de reuzen in de fietsindustrie. Sinds 1993 biedt de Beierse fabrikant een grote verscheidenheid aan fietsen van topkwaliteit, onberispelijk vakmanschap en opwindend design. Niet voor niets geniet het merk nog steeds zo'n grote populariteit - en een stevige prijs. Wie een Cube-fiets maar ook niet te diep in de buidel wil tasten, is hier aan het juiste adres. In deze blogpost beantwoorden we al je vragen over de Cube fabrieksverkoop en laten we je zien hoe je een fiets kunt kopen tegen een gereduceerde prijs buycycle vind de juwelen op wielen van Cube tegen gereduceerde prijzen.

  1. Wat is het verschil tussen de regulier verkrijgbare Cube wielen en die welke in de factory outlet worden aangeboden?

  In de Cube factory outlet worden nieuwe en onbereden fietsen aangeboden, maar deze zijn van afgelopen seizoenen of zijn uit productie genomen. Afgezien van de technische innovaties die alleen in de huidige modellen zijn ingebouwd, zijn deze fietsen dus in perfecte staat.

  De Cube factory outlet verkoopt je fiets ook met garantie en retourrecht, zodat je dezelfde zekerheid hebt als bij een gewone Cube aankoop.

  Het enige addertje onder het gras? Je moet snel zijn. De fietsen zijn meestal zo gewild dat ze in een mum van tijd uitverkocht zijn. Je hebt vaak niet veel tijd om rond te snuffelen of de afzonderlijke modellen te leren kennen. Bereid je dus zo goed mogelijk voor en ga met een precies idee naar de factory sale, zodat je direct kunt toeslaan als de gelegenheid zich voordoet!

  2. Welke fietsen worden aangeboden in de Cube factory outlet?

  Racefietsen: De racefietsen van Cube zijn onder andere de Cube Litening, de Cube Attain, de Cube Agree of de Cube Axial. Deze fietsen zijn ontworpen voor goede prestaties op de weg en worden gekenmerkt door sportieve sturen en frames met dunne banden banden banden.

  Grindfietsen: Deze all-road fietsen worden beschouwd als de perfecte combinatie tussen een racefiets en een MTB en maken dus on-road en off-road tochten mogelijk. De Cube gravelfietsen zijn bijvoorbeeld de Cube Nuroad.

  Cyclocrossfietsen: Deze zijn nog sportiever dan gravelfietsen, maar nog steeds geschikt voor het rijden op oneffen terrein. Cube biedt bijvoorbeeld de Cross Race fiets.

  Triatlonfietsen: Deze fietsen, zoals de Cube Aerium zijn aerodynamisch geoptimaliseerd voor de meest efficiënte rit bij hoge snelheden.

  Mountainbikes: MTB's van Cube zijn ontworpen voor snelle afdalingen en off-road tochten. Ze variëren van hardtailfietsen (Cube Attention, Cube Aim Race of de Cube Reaction), d.w.z. zonder achtervering, tot volledig geveerde fietsen met voor- en achtervering (Cube Stereo, Cube AMS of de Cube Stereo 150c).

  Naast deze populaire fietstypes vind je in de factory outlet ook trekking- en stadsfietsen, fitnessfietsen voor in de stad, e-bikes en kinderfietsen.

  3. Waar kan ik nog afgeprijsde Cube fietsen kopen?

  Ook de reguliere Cube winkels bieden van tijd tot tijd losse modellen in de uitverkoop aan, zowel off- als online. Het hangt echter van je geluk af welke modellen daadwerkelijk afgeprijsd en beschikbaar zijn. Ook conventionele fietsenwinkels of online retailers bieden van tijd tot tijd Cube fietsen tegen gereduceerde prijzen aan in speciale aanbiedingen, maar ook hier moet je geluk hebben en snel zijn.

  Gebruikte Cube fietsen zijn verkrijgbaar tegen lagere prijzen en je kunt een fiets een tweede leven geven. Op buycycle kun je veilig en gemakkelijk tweedehands Cubes van hoge kwaliteit vinden. We bieden je garantie en retourrecht, zorgen voor de levering bezorging van je nieuwe favoriete cube direct bij je thuis en voor eventuele problemen oplossen. Blader door onze online winkel en ga aan de slag met je nieuwe oude Cube fiets!

  Wij van het buycycle team helpen je graag met al je vragen en wensen je nu: Veel plezier met browsen, veel fietsplezier!

  Een fiets kopen in de Cube factory outlet? | buycycle

  Cube is een van de bekendste en populairste fietsmerken. De fietsfabrikant, gevestigd in het rustige stadje Waldershof in Beieren, verkoopt zijn fietsen al sinds 1993 in de meest uiteenlopende designs. Op Cube kun je vertrouwen op onberispelijk geproduceerde fietsen. Maar er zijn verschillende manieren om tegen een gereduceerde prijs aan een fiets van Cube te komen. In de factory outlet van Cube kun je afgeprijsde racefietsen, mountain-bikes, cyclocross fietsen, gravelfietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen of zelfs eenvoudige trekkingfietsen. Je moet wel snel zijn, want de fietsen zijn meestal snel uitverkocht. Waar vind je nog afgeprijsde fietsen van Cube? Hier beantwoorden we de belangrijkste vragen over de factory outlet van Cube fietsen en tonen je alternatieven voor de outlet.

  Wat is het verschil tussen fietsen uit de Cube factory outlet en de gewone Cube fietsen?

  De fietsen uit de Cube fabrieksverkoop zijn modellen die de fietsenfabrikant uit Beieren in de uitverkoop aanbiedt. In de regel zijn dit stopgezette modellen. Het zijn nieuwe fietsen, maar ze zijn niet meer het nieuwste model dat Cube te bieden heeft. Als er een nieuwer model is in dezelfde productfamilie, wordt de fiets in de fabrieksverkoop dienovereenkomstig aangeboden als een uit de handel genomen model. De vernieuwingen kunnen uitgebreider zijn, maar ze kunnen ook alleen betrekking hebben op afzonderlijke onderdelen. Wil je bijvoorbeeld een e-bike als hardtail MTB kopen, dan krijg je in de outlet waarschijnlijk een model dat een oudere generatie Bosch accu heeft dan de nieuwere modellen die je in de Cube winkel of in de online shop vindt. Afgezien van kleine vernieuwingen zijn de fietsen uit de Cube factory outlet nog steeds van topkwaliteit. Als het voor jou niet zo belangrijk is om op een fiets te rijden met de laatste stand van de techniek, dan is de Cube fabrieksuitverkoop een goede keuze om goedkopere modellen te krijgen.

  Sommige van de fietsen die in de outlet worden verkocht zijn tentoonstellingsfietsen. Deze zijn zo goed als nieuw, maar werden bereden voor test- of demonstratiedoeleinden. Deze fietsen worden dan gereviseerd en getest voordat ze in de Outlet verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat je ook in de Outlet fietsen kunt krijgen die zo goed als nieuw zijn met de nieuwste technische uitrusting tegen een lagere prijs.

  Welke fietsen worden aangeboden in de Cube factory outlet?

  In principe kun je bij de Cube factory outlet alle soorten fietsen krijgen, van racefietsen voor prestatiegericht fietsen tot mountainbikes voor off-road avonturen en stadsfietsen om ontspannen van A naar B te komen. In de regel worden de volgende categorieën aangeboden:

  Racefietsen

  De racefietsen van Cube zijn onder andere de Cube Litening, de Cube Attain, de Cube Agree of de Cube Axial. Deze fietsen zijn ontworpen voor goede prestaties op de weg en worden gekenmerkt door een sportief stuur en frames met dunne banden.

  Grindfietsen

  Deze fietsen zijn een mix van racefiets en MTB. Deze all-road fietsen hebben een sportieve geometrie die doet denken aan een racefiets, gecombineerd met brede banden die lijken op een mountainbike. Met deze mix kun je ook off-road sportief rijden op oneffen oppervlakken zoals grind en modder. Voor nog betere prestaties zijn de fietsen meestal ook uitgerust met een speciale versnellingsgroep voor gravel bikes, zoals de Shimano GRX. De Cube gravelfietsen zijn bijvoorbeeld de Cube Nuroad.

  Veldritfietsen

  Met deze fietsen, zoals de Cube Cross Race zijn all-road fietsen die nog sportiever zijn dan gravel bikes. Toch zijn ze zeer geschikt voor off-road rijden op oneffen oppervlakken zoals zand, weilanden, enz.

  ​​Triatlonfietsen

  Deze fietsen zijn geoptimaliseerd voor aerodynamica die het mogelijk maakt om zo efficiënt mogelijk te rijden bij hoge snelheden en wanneer je zonder slipstream rijdt. Cube biedt onder andere de Cube Aerium onder andere.

  Mountainbikes

  Cube Mountainbikes zijn verkrijgbaar in verschillende versies, van hardtail fietsen, d.w.z. zonder achtervering, tot full-suspension fietsen, d.w.z. met voor- en achtervering. Hardtail fietsen zijn modellen zoals de Cube Elite, de Cube Attention, de Cube Aim Race, de Cube Aim SL, de Cube Reaction en de Cube Acid. Tot de volledig geveerde fietsen behoren modellen als de Cube AMS, de Cube Stereo, de Cube Stereo 120 en de Cube Stereo 150c. De MTB's van Cube zijn ontworpen voor snelle afdalingen en off-road tochten. Ze zijn uitgerust met hoogwaardige remsystemen zoals schijfremmen van Shimano en bieden daardoor veiligheid, zelfs op hobbelige ritten.

  Trekkingfietsen en stadsfietsen

  De Cube trekkingfietsen en stadsfietsen zijn verdeeld in on-road en off-road. Populaire on-road modellen zijn de Cube Kathmandu, de Cube Ella of de Cube Touring. Off-road fietsen zoals de Cube Nature of de Cube Travel zijn niet alleen geschikt voor asfaltwegen, maar ook voor stadsparken. De stadsfietsen zijn verkrijgbaar met een hereninstap, maar ook met een lage instap en een trapeziumvormige framevorm voor vrouwen.

  Fitnessfietsen

  Als je in de stad nog sportiever wilt zijn, kun je ook op een fitnessfiets stappen zoals de Cube SL Road. Ben je een typische stadsbewoner die elke dag pendelt? Dan zijn forensenmodellen als de Cube Editor of de Cube Hyde de juiste keuze voor jou.

  Fietsen voor kinderen

  Er zijn ook kinderfietsen in kleine maten voor kinderen en tieners, zoals de Cube Cubie.

  E-bikes

  De populairste Cube modellen zijn ook verkrijgbaar als Cube e-bike versie, zoals de Cube Kathmandu Hybrid, de Cube Touring Hybrid, de Cube Stereo Hybrid, de Cube Reaction Hybrid of de Cube Nuride Hybrid. Je kunt de e-mountainbikes gemakkelijk herkennen aan de afkorting "Hybrid". Daarnaast heeft Cube ook speciale e-bike modellen op de markt gebracht, zoals de S-Pedelec.

  Voordat je een Cube fiets koopt, moet je goed overwegen welk type fiets het beste bij je past. Fiets je alleen recreatief in de stad? Ben je een sportieve fietser die alleen op verharde wegen kan rijden? Of wil je ook op onverharde wegen kunnen rijden? En zijn sportieve prestaties ook belangrijk voor je op off-road routes? De Cube fiets die je kiest moet niet afhangen van het aanbod in de Cube factory outlet, maar van jouw wensen. Anders mis je goede modellen die misschien beter bij je passen. Theoretisch kun je in de outlet veel verschillende Cube modellen vinden. In werkelijkheid worden er echter maar heel weinig fietsen aangeboden en die zijn meestal heel snel uitverkocht. Daarover kun je hieronder meer lezen. Naast de fietsen biedt Cube ook accessoires en uitrusting zoals spatborden en bagagedragers aan in de normale online shop en soms ook in de uitverkoop.

  Waar kan ik afgeprijsde Cube fietsen kopen?

  Er is meer dan alleen de Cube fabrieksuitverkoop. Om afgeprijsde Cube fietsen in handen te krijgen, heb je vier opties:

  • De Cube winkel: Je kunt op dezelfde manier naar verschillende Cube winkels gaan, omdat sommige afgeprijsde modellen "offline" worden aangeboden. Je kunt je geluk direct beproeven in Waldershof, maar ook in de talloze andere winkels in heel Duitsland. En het is echt zoeken op de gok, want je weet pas welke modellen met korting verkrijgbaar zijn als je daadwerkelijk in de winkel bent. Misschien ben je voor niets naar de winkel gereisd en ga je naar huis zonder nieuwe fiets. Maar als je wel vindt wat je zoekt, profiteer je van een aankoop met gratis verzending en extra advies. Als je tijd en vrije tijd hebt en de dichtstbijzijnde Cube winkel is niet ver weg, dan kan het de moeite waard zijn om even langs te gaan. Als je geen afgeprijsde fiets vindt, of in ieder geval niet een die je aanspreekt, heeft een bezoek nog steeds voordelen. Je hebt de mogelijkheid om de verschillende modellen live in de winkel te zien, uit te proberen en advies te krijgen. Zo ben je goed voorbereid op je zoektocht naar een Cube fiets in de online shop en factory outlet.
  • De online winkel Cube : Je kunt afgeprijsde modellen ook rechtstreeks in de Cube online shop kopen, tenminste op bepaalde momenten. Goede aanbiedingen zijn meestal verkrijgbaar via de online winkels van de afzonderlijke Cube winkels, die allemaal hun eigen website hebben. Dus voordat je rechtstreeks naar een winkel gaat, kun je een kijkje nemen in hun online shop en misschien vind je daar wat je zoekt.
  • Acties: Weg van de Cube winkels en online shops, kun je hopen op promoties bij fietsdealers of online retailers zoals Fahrrad XXL. Deze promoties zijn echter meestal beperkt in de tijd, waardoor je onder druk komt te staan bij het maken van je beslissing. Bovendien moet je je eerst realiseren dat er zo'n aanbieding is. Het kost veel tijd en moeite om op de hoogte te blijven van promoties totdat de juiste fiets in de aanbieding is.
  • Tweedehands fietsen: Je kunt ook meteen op zoek gaan naar een tweedehands Cube fiets. Tweedehands fietsen zijn per definitie goedkoper dan nieuwe modellen. Wat veel mensen afschrikt om een tweedehands fiets te kopen zijn vragen als: "Is de fiets nog in goede staat?" en "Hoe veilig is de transactie met particuliere verkopers?". Het buycycle team biedt een oplossing voor deze onzekerheden bij het kopen van een tweedehands fiets. Je kunt hier meer over lezen in de laatste sectie.

  Waar moet ik op letten bij het kopen? Zijn er risico's?

  De afgeprijsde modellen van Cube worden verkocht met een retourbeleid en garantie. Je kunt de afgeprijsde fietsen dus zonder zorgen kopen en eventueel gebruik maken van de garantie en je recht op teruggave. Deze rechten gelden echter niet als je gewoon de verkeerde fiets kiest. Voordat je een fiets in je winkelmandje legt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste framemaat of framehoogte kiest. De juiste maat is cruciaal om zonder pijn van je fiets af te stappen, ook na een lange rit.

  Hoe goed is de beschikbaarheid?

  De Cube factory sale biedt veel voordelen: Je kunt fietsen krijgen tegen sterk gereduceerde prijzen en profiteren van dezelfde zekerheid als wanneer je een nieuw model koopt. Maar je kunt niet optimaal profiteren van deze voordelen, want meestal zijn er maar een handvol fietsen beschikbaar in de factory outlet en de paar die worden aangeboden zijn snel uitverkocht vanwege de populariteit van het merk.

  Als je een Cube fiets uit de fabrieksuitverkoop in handen wilt krijgen, moet je snel zijn. Je zult niet veel tijd hebben om de beschikbare modellen te bekijken. De aankoop van een fiets moet goed doordacht zijn, immers, zelfs bij sterk afgeprijsde fietsen geef je een niet onaanzienlijk bedrag uit en wil je zo lang mogelijk zo veel mogelijk rijplezier hebben. Als je spontaan de eerste de beste fiets pakt die voorbij komt, alleen maar om je uitstapje naar de Cube factory outlet succesvol te laten verlopen, kun je eindigen met een fiets die helemaal niet bij jou en je behoeften past. Als je daarentegen van tevoren de verschillende soorten fietsen en de verscheidenheid aan modellen op Cube uitvoerig hebt bestudeerd, is het mogelijk dat de perfecte fiets voor jou niet in de factory outlet verkrijgbaar is. In elk geval ben je aangewezen op de voortdurend veranderende, beperkte selectie fietsen in de Cube factory outlet, die altijd maar een momentopname is en je dwingt om snel te handelen. Als je een afgeprijsde Cube fiets wilt, maar geen behoefte hebt aan deze beperkingen en de druk om een beslissing te nemen, moet je je wenden tot alternatieven.

  Zijn er alternatieven?

  Het buycycle team biedt je graag precies zulke alternatieven. Op onze marktplaats voor gebruikte fietsen vind je Cube racefietsen, gravelfietsen, e-bikes en vanaf april 2022 ook mountainbikes. Twijfel je nog of het kopen van een gebruikte fiets de moeite waard is qua kwaliteit en veilig gebruik? Wij kunnen je twijfels wegnemen.

  Als een fiets tweedehands is, betekent dat geenszins dat hij niet meer functioneel is. In feite doen de meeste tweedehands fietsen nauwelijks onder voor nieuwe modellen. De meeste tweedehands fietsen worden verkocht door rijders die hun fiets niet meer gebruiken, vanwege hun ambities overstappen op een nieuwer model met betere technologie of bijvoorbeeld overstappen van een trekkingfiets voor in de stad op een gravelfiets omdat ze meer off-road willen gaan. Toch bieden tweedehands fietsen nog steeds hoge kwaliteit en hebben ze vaak slechts lichte gebruikssporen, die als ze dat al hebben dan het uiterlijk slechts minimaal aantasten. Als je niet zo vaak fietst, voor het eerst een racefiets of mountainbike wilt uitproberen of niet de hoge eisen stelt van een professional die voortdurend een nieuw model nodig heeft, hoef je niet onnodig diep in de buidel te tasten, maar kun je met een tweedehands fiets geld besparen. Als je op zoek bent naar een afgeprijsde Cube fiets en niet beperkt wilt worden door het beperkte aanbod in de Cube factory outlet, is het de moeite waard om je nieuwe Cube fiets te zoeken op buycycle. Hier krijg je, anders dan bij het zoeken naar een tweedehands fiets bij particuliere verkopers, ook de nodige zekerheid en deskundigheid. Wij bieden je dezelfde voordelen als bij de Cube fabrieksverkoop: Als de fiets afwijkt van wat in de advertentie staat beschreven, bijvoorbeeld in een ander uiterlijk, met andere uitrusting of met niet nader omschreven schade, kun je gebruik maken van je recht op teruggave. Zo zorgen we ervoor dat je uiteindelijk precies de fiets krijgt die je wilde hebben.

  Bovendien is de betaling vergelijkbaar met de betaalmogelijkheden in de online shop van Cube: je kunt veilig en gemakkelijk betalen met een creditcard, onmiddellijke overschrijving, Klarna, PayPal of zelfs in termijnen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de ernst of betrouwbaarheid van een particuliere verkoper, maar kunt vertrouwen op een veilige en betrouwbare transactie, en het team van buycycle staat altijd voor je klaar als je vragen hebt. Bovendien biedt buycycle je nog een ander groot voordeel: Net als bij andere online winkels worden de fietsen die je via onze marktplaats koopt direct aan je deur geleverd, en wij organiseren veilig transport. Dit betekent dat je, in tegenstelling tot een particuliere aankoop, je geen zorgen hoeft te maken over het ophalen en dat je kunt ontspannen terwijl je wacht tot je nieuwe oude fiets arriveert.

  Je wilt op een gebruikte, maar nog steeds hoogwaardige Cube fiets aan de slag? Kijk dan eens rond! Als je niet zeker weet of het een racefiets, een MTB of een gravelbike moet worden, dan helpt het team van buycycle helpt je graag verder. Natuurlijk beantwoorden we ook al je vragen over ons assortiment en het aankoopproces.