• Grootste selectie van fietsen in Europa

    Verkoop je oude racefiets

    Sophia Willmes
    Sophia Willmes
    4 mrt 2024 4 min
    Verkoop je oude racefiets

    Hoe verkoop ik mijn oude racefiets goed?

    Het fietsseizoen staat voor de deur. Misschien heb je je nieuwe droomfiets besteld, wil je opruimen of doe je om andere redenen afstand van je oude fiets. Maar waar laat je je oude fiets(en)? Wij van buycycle kunnen je helpen om je fiets snel en gemakkelijk te verkopen, maar in deze blogpost laten we je toch kennismaken met een paar alternatieven:

    1. Vlooienmarkt: Tussen Nostalgie & Hype.

    Wat nu een schattige curiositeitenbeurs voor digital natives is, was lange tijd de enige manier om tweedehands goederen te verkopen - inclusief fietsen. De charme van rommelmarkten komt voort uit het persoonlijke contact en de speurtocht die je er kunt doen. Fietsen, vooral sportfietsen zijn hier zelden te vinden en als ze er zijn, zijn het meestal de zeer gehypete vintage racers uit de jaren 70 of 80. Kopers weten dit ook en daarom gaan ze naar de fietsenwinkels op zoek naar moderne fietsen van hoge kwaliteit, moderne fietsen steeds meer naar de online markt.

    2. Online marktplaatsen: Onderweg in de jungle van aanbiedingen.

    De top van de online handelaren in tweedehands goederen is en blijft Ebay. Maar de commissie voor kopers en verkopers is vrij fors en ook de gebruiksvriendelijkheid kan te wensen overlaten. De markt is recentelijk verrijkt met kleine, lokale platforms, maar deze zijn eerder ontworpen volgens een warenhuisprincipe, het gericht netwerken van kopers en verkopers ontbreekt. Vergelijkbaar met de vlooienmarkt geldt hier het volgende: Fantastisch om rond te snuffelen, om het verkopen van je oude fiets niet het optimale kanaal voor de gerichte verkoop van oude fietsen.

    3. buycycle: Welkom op de gespecialiseerde marktplaats.

    De hierboven genoemde verkoopkanalen zijn allemaal gericht op kopers in plaats van verkopers. buycycle Wij willen de ideale partner in crime zijn voor beide partijen als het gaat om tweedehands fietsen van hoge kwaliteit. Wij maken het verkopen van je oude fiets zo gemakkelijk mogelijk, bieden je een prijscalculator en hulp bij het maken van advertenties en zorgen voor de verzending en betalingsverwerking: kortom, wij regelen alles zodat jouw fiets veilig, snel en gemakkelijk een tweede thuis vindt.

    We weten dat afscheid nemen van je oude fiets persoonlijk en emotioneel kan zijn: Het maakt niet uit waar je een nieuwe koper zoekt, op een rommelmarkt, online of rechtstreeks bij ons: timing, communicatie en onderbuikgevoel moeten kloppen. Het buycycle team Het team is er om je met raad en daad bij te staan.

    Waarom probeer je de verkoop van je fiets niet bij ons uit, lees onze Stap voor Stap Gids of maak je eerste vrijblijvende advertentie direct op buycycle.com. We wensen je, zoals altijd: Veel plezier met browsen, veel fietsplezier!

    Juist, verkoop je oude fiets | buycycle

    Het wielerseizoen staat voor de deur, de nieuwe droom racefiets is besteld en de kilometers op de wals hebben de benen perfect voorbereid op de komende ritten. Maar waar laat je nu de oude metgezel? De kelder is vol, de flat is krap en de binnenplaats is niet de juiste plek.

    Ondersteund door de heersende trend sinds 2020 racefiets & gravelfiets boom sinds 2020, is de vraag aanzienlijk groter dan het huidige aanbod, vooral voor nieuwe modellen. Bovendien groeit het percentage mensen dat bij hun aankoopbeslissingen rekening houdt met duurzaamheidsaspecten zoals het behoud van hulpbronnen of de uitstoot van het klimaat. De kans dat je je oude racefiets voor een eerlijke prijs kunt doorverkopen op de secundaire markt is navenant groot. Hiervoor zijn verschillende opties beschikbaar, zowel analoog als digitaal. Hieronder vind je een aantal handige tips:

    Vlooienmarkt - Tussen Nostalgie & Hype

    Wat voor het digitale tijdperk soms de enige manier was om fietsen en goederen in het algemeen te kopen, wordt nu heel anders gezien. Velen vinden rommelmarkten stoffig, soms griezelig en alleen interessant voor (kunst)rariteiten. Andere groepen waarderen het persoonlijke contact, de verhalen achter de producten en hun bijdrage aan duurzaamheid. Racefietsen worden echter relatief weinig aangeboden, en bovendien gaat het meestal om historische modellen (vintage racefietsen). Dit is ook bekend bij potentiële kopers, die dan liever vertrouwen op de filtermogelijkheden van een online winkel.

    Conclusie: Heel sociaal, soms charmant maar waarschijnlijk niet het beste kanaal.

    Fietsenwinkels - ondersteuning of concurrentie?

    Overal waar je racefietsen kunt kopen, moet er een mogelijkheid zijn om je oude fiets in te leveren of in te ruilen. Helaas is dit niet altijd het geval. Veel winkels hebben nogal starre contracten met hun leveranciers, beperken zich tot bepaalde merken en modellen of hebben eenvoudigweg niet de capaciteit om voor je gebruikte racefiets te zorgen. Bovendien ontmoet je in een fietsenwinkel meestal racefiets-experts die ook ervaring hebben met het kopen en verkopen van racefietsen. Dus als je niet zeker weet hoeveel je fiets waard is, loop je het risico dat je niet de prijs krijgt die je verdient.

    Conclusie: Er moet veel expertise gekoppeld worden aan koperskwaliteiten.

    Algemene marktplaatsen

    Tweedehands winkels bestaan zowel in analoge als in digitale vorm, waarbij vooral online platforms de laatste jaren erg populair zijn geworden. Ebay is de absolute topper op dit gebied, ook al laat de gebruiksvriendelijkheid soms te wensen over en zijn de commissies voor kopers en verkopers niet te onderschatten. Steeds vaker verschijnen er echter kleinere, meer lokale platforms op het toneel die bestaande gemeenschappen beter met elkaar willen verbinden. Zowel het globale als het lokale concept zijn zo ontworpen dat gebruikers niet heel gericht zoeken, maar meer handelen zoals in een warenhuis. Omgekeerd betekent dit dat verkopers verdwalen in het moeras van soortgelijke producten en categorieën.

    Conclusie: Groot platform met weinig focus.

    Gespecialiseerde marktplaatsen

    Dan blijven de gespecialiseerde online platforms over. Ook hier is de laatste jaren veel gebeurd en is er een niet onaanzienlijk aanbod van aanbieders. Toch zijn er duidelijke verschillen, wat vooral komt doordat de meeste digitale marktplaatsen zich duidelijk richten op potentiële kopers. Verkopers blijven in de kou staan en moeten zich erbij neerleggen. buycycle wil dit tegengaan en maakt het maken van advertenties zo eenvoudig mogelijk, ondersteunt verzending en garandeert een veilige betaling.

    Conclusie: Snel terug naar de winkel en wegwezen!

    Al met al is de verkoop van een racefiets een persoonlijke en soms emotionele aangelegenheid. Je neemt afscheid van een trouwe metgezel en wilt de best mogelijke koper. Of de koper nu op een rommelmarkt staat of in een online winkel, de timing en communicatie moeten kloppen.

    Wil je je racefiets verkopen verkopen? Probeer het dan eens op buycycle marktplaats.