• Grootste selectie van fietsen in Europa

    5 tips voor meer fietsplezier in de winter

    Sophia Willmes
    Sophia Willmes
    4 mrt 2024 2 min
    5 tips voor meer fietsplezier in de winter

    Gemotiveerd door de koude dagen fietsen

    Het is winter en dat betekent gladde, modderige en donkere ritten. Betekent dat je je fiets moet voorbereiden op deze barre omstandigheden. Maar wanhoop niet, vraag het maar aan buycycle : in dit blogbericht laten we je 5 belangrijke tips zien over hoe je je fiets winterklaar kunt maken. Laten we beginnen!

    1. Schoon door de kou.

    In de winter moet je je fiets vaker en grondiger schoonmaken dan in de zomer. Besteed vooral aandacht aan de aandrijflijn en de remmen. Zo voorkom je dat vuil zich ophoopt en problemen veroorzaakt zoals corrosie tijdens de wintermaanden. Zorg er ook voor dat je je ketting natmaakt met een vochtig smeermiddel na het wassen van je fiets om roestvorming te voorkomen!

    2. Grip en tractie.

    Controleer je banden en zorg dat ze goed opgepompt zijn. Het kan ook een goed idee zijn om bredere banden met meer profiel te monteren voor betere tractie op gladde wegen. Dit zou mogelijk moeten zijn op de meeste fietsen. Als je een pure racefiets Als je op een pure racefiets rijdt, zijn er veel wegbanden met meer profiel, zelfs als je niet kunt upgraden naar bredere banden.

    3. Schoon door de kou, de tweede.

    Overweeg om je fiets uit te rusten met spatborden om droog te blijven als je op een nat wegdek rijdt. Ze zien er misschien niet erg cool uit, maar je natte bips ook niet. Bovendien houden ze niet alleen de modder van je af, maar voorkomen ze ook dat je vast komt te zitten in de modder tijdens groepsritten zodat je niet iedereen achter je natspettert en een paar nieuwe vijanden maakt.

    4. Helder schijnen.

    In de winter zijn de dagen korter en donkerder, dus moet je investeren in een goed paar lampen voor de voor- en achterkant van je fiets. Door jezelf en je pad beter zichtbaar te maken, vergroot je niet alleen je eigen veiligheid, maar ook die van andere weggebruikers. Controleer of de lichten werken en goed zijn uitgelijnd.

    5. Beter veilig dan spijt.

    Last but not least raden we een zadeltas met alle benodigdheden, zoals een reserve binnenband. Als je weet dat je op alles bent voorbereid, zelfs op weer en wind, kun je je beter ontspannen en heb je meer plezier op je fiets. Als je niet zeker weet wat er in je zadeltas moet, hier krijg je antwoorden.

    Als je nog steeds respect hebt voor het rijden in de winter en aanvullende vragen hebt, we zijn er altijd voor je. Maar met deze gids zou je klaar moeten zijn voor de meeste koude uitdagingen! Als je nog op zoek bent naar je volgende winterfiets, dan kun je die zeker vinden op buycycle.com. Zoals altijd wensen we je veel plezier bij het bladeren en fietsen!