• Grootste selectie van fietsen in Europa

  Best endurance bike: Welke endurance fiets is de beste?

  Sophia Willmes
  Sophia Willmes
  6 jun 2024 8 min
  Best endurance bike: Welke endurance fiets is de beste?

  Giant Defy vs. Specialized Roubaix, vs. Canyon Endurace

  De endurancescene heeft een spannende septembermaand achter de rug: er zijn vorige maand drie nieuwe modellen uitgebracht, elk door niemand minder dan de drie giganten van de fietsindustrie: Canyon, Giant en Specialized. Elke fiets combineert de laatste technische innovaties en knutselwerkjes van de drie fabrikanten, maar welke past het beste bij jou? De Giant Defy Advanced SL 0, de Specialized S-Works Roubaix SL8 of de nieuwe Canyon Endurace CFR? Shirin nam de drie modellen onder de loep in onze nieuwste YouTube-video en vergeleek ze om je te helpen de juiste keuze te maken. En dat doen we vandaag weer in deze blogpost.

  1. Geometrie

  Eerst een korte Endurance 1x1: Endurance fietsen (letterlijk vertaald als endurance fietsen) zijn ontworpen voor lange dagen in het zadel, waarbij hoge snelheid en comfort hand in hand gaan. In theorie, tenminste.

  Zowel de nieuwe Roubaix als de nieuwe Endurace en Defy Advanced zijn ontworpen voor snel rijden, maar hebben verschillende comfortniveaus. De Giant Defy weet de balans tussen sportiviteit en comfort het beste te vinden en biedt een comfortabele rijpositie. fietspositieZonder snelheid en aerodynamica op te offeren, suggereert de Roubaix een sportieve rijstijl en legt het de nadruk op prestaties, terwijl de Canyon Endurace zelfs op zeer lange ritten nog een comfortabele zitpositie biedt. Alle drie de frames zijn gemaakt van carbongefabriceerd van de hoogste kwaliteit en zijn ook een stuk lichter. Over gewicht gesproken...

  2. Gewicht

  De gouden medaille voor minder wegen gaat absoluut naar Giant: met een framegewicht van slechts 715 g is dit de lichtste van de drie modellen. Hoe heeft Giant dat voor elkaar gekregen? Heel eenvoudig door trouw te blijven aan hun motto: Improve without greatly complicating.

  Het frame van de nieuwe Defy Advanced is minimalistisch, met naadloos geïntegreerde bidon- en spatbordbevestigingen en een strak, gestroomlijnd ontwerp.

  Op de tweede plaats met een framegewicht van 734 g staat de Roubaix SL8. Deze is zwaarder dan de Defy, voornamelijk door de speciale Future Shock technologie die in het stuur is geïntegreerd, en biedt opvallend veel bevestigingsmogelijkheden op het frame. Dit doet ons bijna vermoeden dat het om een bijzonder lichte gravelbike gaat...

  De Canyon Endurace CFR is slechts 4 g zwaarder en weegt 738 g. Iets meer gewicht natuurlijk. Iets meer gewicht natuurlijk, maar in ruil daarvoor krijg je een slim ingebouwd opbergvak in de bovenbuis, waar we later dieper op in zullen gaan.

  Download de app nu!

  👉 👈

  3. Schakelgroepen

  Alle drie de fietsen zijn uitgerust met high-end onderdelen, zonder twijfel. Op de Giant Defy Advanced SL 0 schakel je met een SRAM Red eTap AXS 12-speed systeem, op de Specialized S-Works Roubaix SL 8 ook. Op de Canyon Endurace CFR heb je daarentegen de keuze uit een Shimano Dura-Ace Di2 12-speed , een SRAM Red en zelfs de allereerste volledig elektronische Super Record groepset van Campagnolo. Wat in onze ogen een absoluut hoogtepunt is.

  4. Comfort

  Op naar de essentie: hoe comfortabel zijn de drie fietsen eigenlijk? Elke fiets gebruikt zijn eigen geniale streken om zo comfortabel mogelijk te blijven, zelfs bij hoge prestaties. Dit begint met de stuurontwerpen Begin met de stuurconstructies:

  Specialized zet hier zijn eigen standaard met Future Shock technologie door middel van een in de voorste driehoek geïntegreerde veer die schokken absorbeert tijdens ruige ritten. Versie 3.0 is nu nog beter aanpasbaar en biedt de optie van een zachte, medium of harde interne veer. veer interne veer. Ze worden zelfs alle drie bij de fiets geleverd, net als vijf voorspanningsringen die je naar wens kunt installeren. Terwijl de Future Shock technologie aan de voorkant voor compliance zorgt, neemt de Aftershock technologie de achterkant voor zijn rekening. De Drop Clamp voorziet de Pavé zadelpen van meer doorbuigingsmogelijkheden aan de achterkant en maakt het mogelijk om de richting en mate van doorbuiging nauwkeurig te regelen. Dit zorgt voor optimale schokabsorptie zonder ongewenst bobbelen in het zadel.

  Het enige nadeel van deze indrukwekkende functie? Helaas is er geen naadloze kabelgeleiding op de Roubaix vanwege de Future Shock technologie. Maar dat is het wel zo'n beetje.

  Canyon biedt ondertussen meer comfort met een aanpasbare aerocockpit. De stuur kan tot 40 mm slanker worden gemaakt en de hoogte kan ook tot 15 mm worden verminderd. Het is dus aan jou of je de aerodynamica en snelheid wilt verhogen met een smalle en lage positie of liever rijdt met een brede en hoge setup voor meer comfort. Over aerodynamica gesproken: Canyon heeft de Endurace uitgerust met naadloze kabelgeleiding, wat het elegante uiterlijk van de fiets nog verder verbetert.

  Nog meer comfort wordt geboden door de gepatenteerde carbon zadelpen in bladveerontwerp, die flexibel reageert op de ondergrond en zelfs de hobbeligste trails aangenaam maakt dankzij 20 mm vering. Maar het hoogtepunt van het nieuwe model is ongetwijfeld het in het frame geïntegreerde opbergvak voor de bovenbuis, dat genoeg ruimte biedt voor een paar reserveonderdelen of snacks snacks.

  In de gereedschapstas passen met gemak een Canyon 3-in-1 minitool, een CO2 patroon en bandenlichters. bandenlichters en je kent ons goed genoeg om te weten hoezeer we je aanmoedigen om deze items tijdens elke rit bij je te hebben.

  Terug naar comfort: Giant heeft ook de zadelpen aangepast om het comfort te verhogen: Het slimme ontwerp van de nieuwe D-Fuse technologie vermindert trillingen aanzienlijk en biedt een lichte flex tot 7 mm. Dezelfde technologie is ook geïntegreerd in het stuur, waarvan het D-vormige ontwerp is gericht op een betere contact met de grond en een grotere stijfheid voor sprints. sprints of klimsessies. Last but not least, voor wat extra aerodynamica en een slanker ontwerp, zijn de schakelkabels en hydraulische slangen onder de stuurpen geleid.

  5. wielen & banden

  De huidige trend in de industrie is, endurancemotoren met één of twee gravelkenmerken, en dit is ook te zien aan de bandenspeling van de drie fietsen die we hier bespreken. en dat is ook te zien aan de bandenspeling van de drie fietsen die we hier bespreken. Met de Canyon Endurace CFR krijg je 35 mm, met de Giant Defy Advanced SL 0 38 mm en met de nieuwe Roubaix een hele 40 mm bandenspeling. Alle drie zijn dus ook geschikt voor ruiger terrein en terrein dat niet geassocieerd wordt met endurance, zodra je de wielsets verwisselt. Deze zijn al zeer bevredigend op alle drie de modellen in de standaarduitvoering, de Canyon is uitgerust met DT Swiss ERC 1100 Dicut wielen met 30 mm banden.banden De Giant wordt geleverd met CADEX 36 Disc carbon wielen en 32 mm tubeless banden. Tubeless-De Giant wordt geleverd met CADEX 36 Disc carbon wielen en 32 mm tubeless banden, en Specialized biedt Roval Terra CLX II wielen en 32 mm banden.6. Preis

  De goedkoopste van de drie is de Canyon Endurace CFR, die afhankelijk van het model begint bij 9.499 euro. Maar het is de moeite waard om 500 euro meer uit te geven, want dan krijg je de Endurace CFR WRL inclusief de elektronische Super Record groepset.

  Met deze fietsen krijg je een uitzonderlijk laag gewicht, innovatieve functies en ideaal comfort. Je vindt deze functies echter ook in de oudere modellen, en je kunt ze veilig, snel en gemakkelijk (en een stuk goedkoper) vinden op buycycle.com. Onder de duizenden Endurance fietsenop onze markt vind je zeker de perfecte voor jou. Of je kunt het juiste startkapitaal voor je gloednieuwe fiets krijgen door je oude fiets te koop te zetten op buycyle. te koop op buycyle! Als je vragen hebt over de juiste endurance fiets, ons team team staat altijd voor je klaar en voor al het andere rond het thema fietsen kun je het beste nog even op de blog. Voor nu wensen we je, zoals altijd: veel surfplezier, veel fietsplezier!

  7. samenvatting

  Tot zover alles goed: maar welke fiets past het beste bij jou? Als je snelheidsrecords wilt breken, is de Canyon Endurace CFR perfect voor jou. Zijn verstelbare cockpit biedt de perfecte overgang van agressieve racefiets naar meer meegaande endurance fiets. En dankzij de opbergruimte in de bovenbuis ben je voorbereid op alle noodgevallen op het parcours.

  De Giant Defy is de perfecte metgezel voor echte marathonrijders die lang in het zadel zitten en op zoek zijn naar een ideale balans tussen comfort en snelheid. De D-Fuse technologie en het lichtgewicht frame bieden je precies dat. Als je je weg vrij wilt houden op gravelterreinen, is de Roubaix de beste keuze. De grote bandenspeling en de revolutionaire schokdempertechnologie maken van de nieuwe Roubaix een veelzijdige fiets die zowel op asfalt als off-road presteert, zelfs bikepacking is mogelijk dankzij de vele bevestigingsmogelijkheden.

  Met deze fietsen krijg je een uitzonderlijk laag gewicht, innovatieve functies en ideaal comfort. Je vindt deze functies echter ook in de oudere modellen, en je kunt ze veilig, snel en gemakkelijk (en een stuk goedkoper) vinden op buycycle.com. Onder de duizenden Endurance fietsenop onze markt vind je zeker de perfecte voor jou. Of je kunt het juiste startkapitaal voor je gloednieuwe fiets krijgen door je oude fiets te koop te zetten op buycyle. te koop op buycyle! Als je vragen hebt over de juiste endurance fiets, ons team team staat altijd voor je klaar en voor al het andere rond het thema fietsen kun je het beste nog even op de blog. Voor nu wensen we je, zoals altijd: veel surfplezier, veel fietsplezier!