• Największy wybór rowerów w Europie
    Editorial

    Wszystko o rozmiarach opon rowerowych

    Sophia Willmes
    Sophia Willmes
    4 mar 2024 13 min
    Wszystko o rozmiarach opon rowerowych

    Od vynájdenia bicykla uplynulo niekoľko tisícročí. Veľa sa toho zmenilo a my to teraz okrem iného nájdeme aj na našich milovaných bicykloch. Ale nie všetky bicykle sú rovnaké... Naše cyklistické pneumatiky majú teraz rôzne profily, materiály a rozmery. Aby sme vám pomohli pochopiť tie posledné, pripravili sme pre vás tento blogový príspevok so všetkým, čo potrebujete vedieť o rozmeroch, šírkach a typoch pneumatík!

    1. Aké sú typy pneumatík na bicykel?

    Klasická cyklistická pneumatika zložená z cyklistickej duše a plášťa už nie je jediným modelom na trhu. O bezdušových pneumatikách sme už podrobne hovorili v jednom zo starších článkov na blogu, ale v konečnom dôsledku nejde o nič iné ako o pneumatiky bez duše, ktoré vám môžu pri jazde ponúknuť množstvo výhod. Ak sa chcete na tento špeciálny typ pneumatík pozrieť bližšie a dozvedieť sa o ňom viac, prejdite na stránku tu. na článok na blogu o bezdušových pneumatikách.

    bezdušová pneumatika naplnená tesniacim mliekom

    Veľmi rozšírené sú aj takzvané klincherové pneumatiky. V tomto variante je v pätke umiestnený drôt, ktorý spája pneumatiku s ráfikom. Plášte Clincher sa ľahko montujú na väčšinu bicyklov, ale takmer nikdy nie sú kompatibilné s bezdušovými ráfikmi.

    Na rozdiel od pneumatík typu clincher, ako naznačuje ich názov, sa skladacie pneumatiky dajú zložiť, a preto sa ľahšie prepravujú. Sú tiež ľahšie a bezdušové, ale stoja viac ako pneumatiky clincher.

    2. Ako sa uvádza veľkosť pneumatiky?

    Pri kúpe bicykla alebo ďalších pneumatík na bicykel sú dôležité dva rozmery: veľkosť a šírka pneumatiky. Veľkosť pneumatiky sa udáva v palcoch alebo milimetroch, pričom sa rozlišuje medzi vonkajším a vnútorným priemerom pneumatiky, a šírka sa udáva v milimetroch. Spôsob uvádzania týchto rozmerov sa však môže líšiť až do absurdnosti, a preto vám tu objasníme niektoré označenia pneumatík:

    Rozmery pneumatík na bicykel sa zvyčajne riadia označeniami európskej normy pre pneumatiky a ráfiky, skrátene ETRTO (European Tire and Rim Technical Organization). V tomto označení rozmerov napríklad pneumatika označená 28-622 udáva šírku pneumatiky (28) a vnútorný priemer pneumatiky (622) v milimetroch.

    Veľmi často sa však používa anglická jednotka palec a označenie pneumatiky môže vyzerať takto: 28 x 1,40. 28 palcov je teraz približný vonkajší priemer a šírka pneumatiky je 1,40 palca.

    Pre úplnosť však teraz uvádzame aj francúzsku verziu. Pneumatika 700 x 35C má vonkajší priemer 700 mm a šírku 35 mm. Písmeno C znamená vnútorný priemer 622 mm.

    pneumatiku 20x2.00 v anglickom zápise: Takže priemer 20 palcov a šírka 2 palce

    3. Aké sú rozmery pneumatík pre bicykle?

    Medzi jednotlivými veľkosťami pneumatík nie sú veľké rozdiely. 28-palcové kolesá sú klasickou veľkosťou pre turistické bicykle v Európe. Napriek tomu vám poskytneme malý prehľad iných rozmerov:

    • 12 až 24 palcov: Bežne sa používa pre detské bicykle, balančné bicykle alebo skladacie bicykle.
    • 26 až 27,5 palca : bežný rozmer pneumatík pre horské bicykle.
    • 28 palcov: bežný rozmer pneumatík pre cestné, mestské, trekingové a štrkové bicykle.
    • 29 palcov: Používajú sa najmä v maratónskom sektore, ale príležitostne aj pre pretekárske a horské bicykle.

    4. Aké sú šírky pneumatík pre bicykle?

    Každý typ bicykla má iné požiadavky na pneumatiky, ktoré musia byť prispôsobené príslušnému terénu. A to platí aj pre ideálne šírky pneumatík v každom prípade.

    Kolesá cestného bicykla sú zvyčajne široké 23 milimetrov. Stále obľúbenejšie sú však pneumatiky so šírkou 25 alebo dokonca 28 milimetrov, pretože vyžadujú menší tlak vzduchu a umožňujú tak väčšiu flexibilitu. Väčšia kontaktná plocha a lepšia trakcia tiež poskytujú väčšiu bezpečnosť jazdy a lepšiu ochranu proti prepichnutiu. Nie všetky klasické cestné bicykle sú však navrhnuté pre široké pneumatiky, pretože úzke pneumatiky sa v skutočnosti uprednostňujú kvôli minimálnemu odporu vzduchu pri cestnej cyklistike.

    Pneumatiky so šírkou 25 alebo 28 milimetrov sú ideálne na dobrodružstvá v teréne na štrku a blate vďaka výhodám, ktoré sme práve spomenuli, a preto sa často používajú na štrkových bicykloch ktoré sa nachádzajú na štrkových bicykloch. Musíte sa však zmieriť aj s vyššou hmotnosťou a vyšším odporom vzduchu.

    Na stránke Horský bicykel je trakcia dôležitejšia ako nízky valivý odpor, preto sú pneumatiky na horské bicykle obzvlášť široké. Šírka pneumatík je spravidla 51 až 54 alebo dokonca 58 milimetrov, ale možné sú aj obzvlášť široké modely až do 64 milimetrov.

    5. Kde nájdem rozmer a šírku pneumatiky?

    Teraz, keď ste už skutočným čitateľom označenia pneumatík, potrebujete už len vedieť, kde nájsť príslušné reťazce. Na starej pneumatike ich môžete jednoducho odčítať z boku a pri hľadaní nových pneumatík môžete nájsť rozmery na webovej stránke výrobcu.

    Veľkosti ETRTO sú najintuitívnejšie, ale ak by ste narazili na anglickú alebo francúzsku veľkosť, na internete nájdete tabuľky, v ktorých nájdete zodpovedajúce miery podľa ETRTO pre takmer každú veľkosť - napríklad tu Schwalbe.

    6. Aká šírka pneumatiky je vhodná?

    Ak chcete nové pneumatiky s inými rozmermi, ako majú vaše súčasné pneumatiky, mali by ste sa uistiť, že sa dajú skutočne namontovať na vaše ráfiky. Šírka pneumatiky závisí od jej vzťahu k tzv. šírke ráfika. Šírka pneumatiky by nemala presahovať šírku ráfika. Pre istotu sa oplatí pozrieť si aj tabuľku.

    7. Výber správnych pneumatík.

    Veľkosť, šírka a výška pneumatík... Na čo presne by ste sa však mali zamerať pri výbere svojich budúcich pneumatík? V podstate na váš bicykel a váš štýl jazdy.

    Samotný rozmer pneumatík je dôležitý, aby ste vedeli, či pneumatiky vôbec pasujú na váš bicykel. Šírka pneumatiky ovplyvňuje valivý odpor, trakciu, správanie sa pri riadení, ochranu proti prepichnutiu a určuje jazdné vlastnosti - mala by však byť prispôsobená aj príslušnému terénu. A potom je samozrejme dôležitá kvalita pneumatík. Tu by ste mali venovať osobitnú pozornosť ochrane proti prepichnutiu, ktorú poskytujú pneumatiky na bicykel.

    Aj keď už máte dostatok vedomostí na to, aby ste našli svoju ideálnu pneumatiku, odporúčame vám, aby ste si ju trochu vyskúšali. Vyskúšajte rôzne značky a šírky a zistite, čo vám a vášmu štýlu jazdy vyhovuje najviac! S týmto vedomím... Rolujte!

    Ak máte ďalšie otázky o rozmeroch pneumatík alebo o bicykloch vo všeobecnosti, najlepšie je prezrieť si blogu na stránke buycycle-tím vám tiež rád pomôže. A pozrite sa na buycycle.com sa vždy oplatí pozrieť, pretože nikde inde nie je možné tak jednoducho, rýchlo a bezpečne predať svoj starý bicykel alebo nájsť nový starý bicykel svojich snov. Dovtedy vám ako vždy prajeme: Šťastné prehliadanie, šťastnú jazdu na bicykli!

    Všetko o veľkosti pneumatík vášho bicykla | buycycle

    Pneumatiky sú pravdepodobne najdôležitejšou súčasťou bicykla, pretože vás prenesú cez terén a dovezú vás do cieľa. Nie všetky pneumatiky sú však rovnaké. Okrem rôznych typov pneumatík existujú aj rôzne veľkosti pneumatík. Tie by ste mali poznať, aby ste našli správne pneumatiky pre svoj cestný bicykel a aby ste vedeli, akú voľnosť máte pri výbere pneumatík. Tu nájdete všetky dôležité informácie o konštrukcii, veľkosti a šírke pneumatík na bicykel.

    Aké sú typy pneumatík na bicykel?

    Rozdiely sú nielen vo veľkosti pneumatík, ale aj v ich type. Okrem klasickej cyklistickej pneumatiky vyrobenej z duše a plášťa bicykla existujú aj bezdušové pneumatiky. "Bezdušová" neznamená nič iné ako "bez vnútornej duše". V cyklistických pneumatikách teda nie je žiadna vnútorná duša, namiesto toho tvoria pneumatiky spolu s ráfikmi vzduchovú komoru, ktorá je stlačená páskou ráfika v spodnej časti ráfika. Táto technológia sa používa už desaťročia pri pneumatikách automobilov a motocyklov, ale pri bicykloch je stále relatívne nová.

    Bezdušové pneumatiky majú na rozdiel od dušových pneumatík nižšiu hmotnosť a nižší valivý odpor. Možno na nich jazdiť s nižším tlakom vzduchu, čo umožňuje väčšiu trakciu. Malé poškodenia sa dajú rýchlo a jednoducho opraviť pomocou tesniaceho mlieka. Okrem toho nie je možné prepichnutie spôsobené prasknutím duše bicykla. Bezdušové pneumatiky sú dobrou voľbou pre ambicióznych športovcov a v budúcnosti sa budú pravdepodobne používať čoraz viac. Bezdušové pneumatiky sú vhodné najmä ako MTB pneumatiky alebo pre štrkové bicykle, pretože ponúkajú lepší výkon na nerovnom povrchu.

    Na rozdiel od dušových pneumatík však nie sú bezdušové pneumatiky vhodné pre každý bicykel, pretože sú potrebné špeciálne ráfiky a komponenty kompatibilné s bezdušovými pneumatikami. Montáž bezdušových pneumatík je tiež oveľa zložitejšia a náročnejšia pre neprofesionálov. Zatiaľ čo pri dušových pneumatikách sa musíte starať len o tlak v pneumatikách, bezdušové pneumatiky sa musia pravidelne plniť tesniacou hmotou, aby sa zabránilo ich prepichnutiu. Okrem toho môže bezdušová pneumatika nielen stratiť tlak vzduchu v dôsledku poškodenia, ale môže aj skĺznuť z ráfika. Vtedy je často potrebný vzduchový kompresor.

    Drôtené pneumatiky sú veľmi často používané pneumatiky na bicykel. V tomto variante je v pätke vložený drôt, ktorý spája pneumatiku s ráfikom. Pneumatiky Clincher sa dajú ľahko namontovať na väčšinu modelov. Pneumatiky clincher však často nie sú kompatibilné s bezdušovými ráfikmi. Vysokokvalitnou pneumatikou typu clincher je napr. Continental Ride Tour. Jej gumou vystužená bočnica poskytuje dodatočnú ochranu proti prepichnutiu. Taktiež Schwalbe Marathon Plus je tiež vystužený gumou a má mimoriadne vysokú ochranu proti prepichnutiu.

    Na rozdiel od pneumatík typu clincher sa skladacie pneumatiky dajú zložiť, čo uľahčuje ich prepravu. Sú tiež ľahšie a dostupné aj ako bezdušové pneumatiky, ale zvyčajne sú drahšie ako klincové pneumatiky. Namiesto drôtu majú skladacie pneumatiky plastové vlákna, ktoré sa dajú ohýbať.

    Ako sa uvádza veľkosť pneumatiky?

    Pri kúpe bicykla alebo ďalších pneumatík na bicykel sú dôležité dva rozmery: veľkosť a šírka pneumatiky. Veľkosť pneumatiky sa udáva v palcoch alebo milimetroch, pričom sa rozlišuje vonkajší a vnútorný priemer pneumatiky. Šírka pneumatiky sa udáva v milimetroch. Existujú rôzne spôsoby a poradia uvádzania rozmerov. Veľký počet špecifikácií môže viesť k zmätku, ale my si túto tému trochu osvetlíme.

    Rozmery pneumatík pre bicykle sa riadia označeniami európskej normy pre pneumatiky a ráfiky alebo ETRTO (European Tire and Rim Technical Organization).

    A takto rozlúštite ETRTO: označenie rozmeru, napríklad 28-622, označuje šírku pneumatiky v milimetroch a vnútorný priemer pneumatiky v milimetroch. Uvedením presných rozmerov je možné jednoznačné priradenie k veľkosti ráfika.

    Často sa však stretávame s anglickým označením inches. Vezmime si ako príklad rozmer 28 x 1,40: Toto označenie rozmeru znamená približný vonkajší priemer 28 palcov a šírku pneumatiky 1,40 palca. Vonkajšie priemery sa preto v palcových označeniach vždy zaokrúhľujú. Približné hodnoty pochádzajú z čias, keď sa ešte používala brzda s pečiatkou. Presný vonkajší priemer bol určený brzdou. Preto sa na rôzne šírky pneumatík vzťahovali rôzne vnútorné priemery.

    Okrem toho existuje aj francúzske označenie niektorých rozmerov pneumatík. Napríklad 700 x 35C znamená približný vonkajší priemer 700 mm a šírku pneumatiky 35 mm. Písmeno C znamená vnútorný priemer 622 mm.

    Pri ETRTO a francúzskom označení rozmerov sa výška pneumatiky nezohľadňuje. Pre palcové označenie existuje okrem vyššie uvedeného variantu aj variant so zlomkami, ktorý zohľadňuje výšku pneumatiky, napríklad 28 x 1 5⁄8 x 1 3⁄8, kde čísla znamenajú približný vonkajší priemer, výšku a šírku pneumatiky.

    Aké sú rozmery pneumatík pre bicykle?

    Rozdiely medzi veľkosťami pneumatík nie sú príliš veľké. V Európe sa pre turistické bicykle klasicky používa veľkosť pneumatík 28 palcov alebo priemer ráfika 622 mm. Mimo Európy je táto veľkosť pneumatík menej rozšírená.

    Veľkosť pneumatík 29 palcov bola v Amerike zavedená pred niekoľkými rokmi. Výhoda tohto nového rozmeru kolies pre horské bicykle je zrejmá: 29-palcové kolesá sa lepšie odvaľujú na nerovnom teréne a ľahšie prekonávajú prekážky vďaka väčšej kontaktnej ploche a väčšej priľnavosti. Mali by ste si však vopred zistiť presný vonkajší priemer v mm, pretože nie všetky 29-palcové bicyklové pneumatiky pasujú na ráfiky vášho horského bicykla.

    Nižšie nájdete prehľad niektorých klasických rozmerov pneumatík:

    • 12 až 24 palcov: Tento rozmer pneumatík je bežný pre detské bicykle, balančné bicykle a skladacie bicykle.
    • 26 až 27,5 palca: To je bežný rozmer pneumatík pre horské bicykle.
    • 28 palcov: Ako už bolo spomenuté, ide o bežný rozmer pneumatík pre cestné, mestské, trekingové a štrkové bicykle.
    • 29 palcov: Tieto obzvlášť veľké pneumatiky sa používajú v maratónskom sektore, kde je dôležitá výdrž. Príležitostne sa však tento rozmer pneumatík ponúka aj pre pretekárske a horské bicykle.

    Najmä v odvetví horských bicyklov sa rozmery pneumatík uvádzajú najmä v palcoch. Pneumatiky horských bicyklov majú zvyčajne rozmery 29 palcov alebo 28 palcov alebo 622 mm alebo tiež 27,5 palca alebo 584 mm. Tieto rozmery sú vhodné, ak je veľkosť rámu horského bicykla príliš malá pre pneumatiky so šírkou 29 palcov. Keďže ide vždy o približné hodnoty, mali by ste byť pri kúpe MTB pneumatík opatrní. Pneumatika so šírkou 29 palcov a 28 palcov má rovnaký vnútorný priemer 622 mm. To znamená, že teoreticky by ste ich mohli namontovať na horský bicykel obidve, pokiaľ sa zmestia na ráfiky. Tu by ste však mali byť opatrní, pretože ide len o približný vonkajší priemer.

    Veľkosť pneumatík sa uvádza v palcoch aj pre mestský a trekingový bicykel, pričom ide zvyčajne o 28-palcové pneumatiky.

    Aké sú šírky pneumatík pre bicykle?

    Pre každý typ bicykla platia aj iné požiadavky na pneumatiky, ktoré musia byť prispôsobené príslušnému terénu. To platí aj pre šírku pneumatík.

    Cestný bicykel: Kolesá cestného bicykla sú zvyčajne široké 23 milimetrov. Stále obľúbenejšie sú však pneumatiky so šírkou 25 alebo dokonca 28 milimetrov, pretože širšie pneumatiky vyžadujú menší tlak vzduchu, a preto umožňujú väčšiu flexibilitu. Väčšia kontaktná plocha poskytuje väčšiu bezpečnosť pri jazde a lepšia trakcia znamená lepšiu ochranu proti prepichnutiu. Ak sú pre vás tieto body dôležité, mali by ste si preto vybrať pneumatiky na cestný bicykel širšie ako 23 milimetrov. Nie všetky klasické cestné bicykle sú však určené pre široké pneumatiky. Dôvodom je skutočnosť, že pri cestnej cyklistike je pri vysokých rýchlostiach dôležitý najmä nízky odpor vzduchu, čo je prípad užších pneumatík. Kompromisom je kombinácia 23 milimetrov širokého predného kolesa a širšieho zadného kolesa. To umožňuje kombinovať agilné správanie pri riadení s väčšou trakciou a ochranou proti prepichnutiu.

    Štrkový bicykel: Vďaka vyššie uvedeným výhodám sú 25 alebo 28 milimetrov široké pneumatiky zaujímavé pre štrkové bicykle, pretože sú určené na dobrodružstvo v teréne. Poskytujú vysokú úroveň jazdného komfortu a ochrany proti prepichnutiu na štrku, blate alebo iných nerovnostiach. Na oplátku musíte akceptovať vyššiu hmotnosť a väčší odpor vzduchu.

    Horský bicykel: Na horskom bicykli je trakcia dôležitejšia ako nízky valivý odpor, preto sú pneumatiky na horský bicykel obzvlášť široké. Šírka pneumatík je spravidla 51 až 54 alebo dokonca 58 milimetrov, ale možné sú aj obzvlášť široké modely až do 64 milimetrov.

    BMX: Veľkosť pneumatík bicyklov BMX je široká: od 25 do 60 milimetrov. Všetko závisí od vášho vkusu: Je pre vás ako jazdca BMX dôležitejšia vyššia rýchlosť vďaka menšiemu odporu vzduchu alebo dobrá priľnavosť?

    Trekingový a mestský bicykel: Šírka pneumatík trekingových a mestských bicyklov sa pohybuje medzi šírkou pneumatík cestného a horského bicykla. Je to preto, že zatiaľ čo pre cestný bicykel je hlavnou prioritou nízky valivý odpor a pre horský bicykel ochrana proti prepichnutiu a trakcia, pre trekingové a mestské bicykle je dôležitý vyvážený pomer. Pri jazde mestským parkom alebo pozdĺž rieky by mala byť trakcia dostatočná, ale šírka plášťov by nemala stáť v ceste dobrému valivému odporu na asfalte pri jazde mestom. Spektrum šírok plášťov sa preto pohybuje od približne 37 milimetrov do 52 milimetrov. Ktorú šírku uprednostníte, je teda len na vás a závisí od trás, na ktorých chcete na trekingovom alebo mestskom bicykli jazdiť.

    Elektronický bicykel: Pre e-bicykle neexistuje žiadna špeciálne odporúčaná šírka pneumatík. Môžete sa jednoducho držať príslušného typu bicykla. V závislosti od toho, či jazdíte na motorovom mestskom bicykli alebo na e-bicykli, by ste mali zvoliť vhodnú šírku pneumatík.

    Kde nájdem rozmer a šírku pneumatiky?

    Reťazce v zozname rozmerov a šírok pneumatík už pre vás nie sú hieroglyfmi a môžete z nich vyčítať všetky dôležité rozmery. Ak potrebujete pre svoj cestný bicykel nové pneumatiky a boli ste spokojní s predchádzajúcim rozmerom a šírkou pneumatík, môžete jednoducho odčítať príslušné údaje zo svojich starých pneumatík. Ak hľadáte nové pneumatiky, rozmery nájdete na webovej stránke výrobcu.

    Špecifikácie veľkosti ETRTO sú presné a zrozumiteľné. Ak však narazíte na anglickú alebo francúzsku špecifikáciu veľkosti, nájdete online tabuľky, v ktorých nájdete zodpovedajúce rozmery ETRTO pre takmer akúkoľvek veľkosť - napríklad tu Schwalbe.

    Prípadne sa môžete opýtať priamo výrobcu pneumatík na ich veľkosť. Medzi známych výrobcov pneumatík na bicykel patria Schwalbe, Continental, Michelin a Dunlop.

    Ktorá šírka pneumatiky je vhodná?

    Ak chcete nové pneumatiky s inými rozmermi, ako majú vaše súčasné pneumatiky, mali by ste sa uistiť, že sa dajú skutočne namontovať na vaše ráfiky. Ako však zistíte, ktorá pneumatika je vhodná pre ktorý ráfik? Šírka pneumatiky závisí od jej vzťahu k tzv. šírke ráfika. Šírka pneumatiky by nemala presahovať šírku ráfika. Pre istotu sa oplatí pozrieť aj na tabuľku ..

    Ak zmeníte rozmer alebo šírku pneumatiky, musíte samozrejme vymeniť aj duše.

    Výber správnych pneumatík

    Ak chcete vymeniť bežné pneumatiky na bicykli za bezdušové, musíte zvážiť mnoho vecí. Po prvé, nie všetky ráfiky a komponenty sú kompatibilné s bezdušovými pneumatikami. Preto si vopred zistite, či sú vaše ráfiky a ostatné komponenty kompatibilné s bezdušovými pneumatikami, t. j. či sú vaše ráfiky pripravené na bezdušové pneumatiky. Ak je možné prejsť na bezdušové pneumatiky, mali by ste to prenechať odborníkovi, pretože montáž bezdušových pneumatík nie je vôbec jednoduchá.

    Okrem správnej veľkosti pneumatík je dôležitá aj ich kvalita. Tu by ste mali venovať pozornosť ochrane proti prepichnutiu, ktorú poskytujú pneumatiky na bicykel. Niektorí výrobcovia, ako napríklad Schwalbe, na tento účel rozdeľujú svoje pneumatiky do rôznych tried ochrany proti prepichnutiu, ktoré vám okamžite ukážu, ktoré pneumatiky sú obzvlášť odolné proti prepichnutiu.

    Pri výbere správnych pneumatík zohrávajú úlohu rôzne faktory. Rozmer pneumatík je jednoducho dôležitý, aby ste vedeli, či pneumatiky pasujú na váš bicykel. Na druhej strane šírka pneumatiky ovplyvňuje valivý odpor, trakciu, správanie sa pri riadení a ochranu proti prepichnutiu a určuje jazdné vlastnosti. Nie každá šírka pneumatiky je vhodná na asfalt alebo na šotolinu a lesné cesty. Hoci rôzne typy bicyklov majú zvyčajne buď úzke, alebo široké pneumatiky, zvyčajne existuje široký rozsah. To, akú šírku pneumatík si vyberiete, je presne vecou vkusu. Zvyčajne je možný kompromis medzi užším predným kolesom a širším zadným kolesom.

    Ako vášnivý cyklista by ste pri investovaní do pneumatík na bicykel nemali šetriť na nesprávnom mieste. Okrem výberu kvalitných plášťov od renomovaných značiek by ste mali vyskúšať aj plášte s rôznymi rozmermi a sami zistiť, ktorá šírka plášťa vám vyhovuje najviac. S novými vedomosťami o pneumatikách na bicykel ste teraz na nákup pneumatík dobre pripravení!